sâmbătă, 29 mai 2010

Furtună în degetarul cu apă

"Sindicaliştii din RATB nu se pot pune de acord asupra declanşării protestelor. După ce, vineri la prânz, un lider sindical anunţa că tramvaiele şi troleibuzele nu vor circula pe 1 iunie în proporţie de 90%, un alt lider sindical susţine acum că acestea se vor afla pe traseu în proporţie de 50%."
http://www.antena3.ro/

Nu mai pot cu cretinii! Când oi muri, fix asta o să fie cauza! Deci pe cuvânt dacă nu îmi vine să fac stop cardiac de atâta imbecilitate trepanată care bântuie pe uliţele ţării ăsteia de căcat!
Ştiam că handicapaţii ăştia nu-s în stare să se ţină de cuvânt! S-au dănţuit atâta la protest, s-au bătut cu pumnii în piept că pe 31 mai se paralizează întreaga ţară dacă se dă înainte cu tăierile alea de salarii, acum iese decât un prţ mare şi urât mirositor. Păi Băsel era prost să iasă să discute cu nişte cârpe?? Nu ştia el că adunătura aia de scame nu-i în stare să-şi ducă planurile la final?? Dacă se oprea activitatea tot fraierii sufereau, deci ameninţările cu greva sunt fix un fir de iarbă în calea unei vaci înfometate! "Îngheţăm anul şcolar, oprim orice activitate a ţărişoarei!". Da, da, da, Gerula şi iar Gerula...şi d-aia nu mai plouă afară!

Ieri vorbeam cu un prieten (destul de naiv băiatul, după gustul meu; parcă în facultate nu era aşa). Are o viaţă plină de succesuri fără eşece (după propria-i mărturisire), nu îl interesează de nimic altceva. S-a închis în cutiuţă şi e fericit. Se taie salariile bugetarilor?? I se rupe, că lucrează la patron! Se taie pensiile?? I se frânge, că nu e bătrân. I se-mbrăhăne de tot şi de toate, pentru că el e fericit. Nu vrea să mai audă nici o ştire, pentru că oricum toţi mint. Viaţa lui e perfectă: servici, casă, nevastă, servici casă, socri. Are ce mânca, nivelul de trai se scoală când trebuie, ce alte lucruri şi-ar mai putea dori un pământean?? Vorba aceea: "În viaţă rămâi cu ce bagi în gură şi ce tragi pe tine"!

În acelaşi timp, în alt colţişor de Rai angajaţii Tarom nu mai intră în grevă, pentru că măsurile băseşti nu îi afectează. Poate, doar poate, vor lucra cu bamderole pe mâneca hainei, în semn de solidaritate. Ya, right! Că parcă i se opreşte în gât bolul alimentar vreunui gras lălâu, pentru că nişte unii se cred la carnaval şi îşi leagă panglici de îmbrăcăminte! Băi Tăticule, îşi fac treaba?? Poa' să muncească şi complet dezbrăcaţi, că dacă merge treaba, unde-i baiul.

Aşa că eu întreb: Cu cine dracu' voiau sindicaliştii să blocheze ţara?? Cu profesorii care pe jumătate flămânzi, riscă să fie linşaţi de elevi (dimpreună cu părinţii acestora, desigur) pentru că nu îşi dau aptitudinea orală pt Bac?? Cu miserupiştii care îi doare-n cur dacă lor nu le ia din salar nici Scaraoţchi, nici Maica Teresa?? Cu betonistul care ştie că se speteşte pe bani puţini, dar mai ştie că în caz de grevă nu îi va mai avea nici pe aceia?? Cu muncitorul care ia 200 de lei la lichidare?? Cu idioţii care aprobă cu voioşie amputările prezidenţiale, petru că în felul acesta vom căsăpi criza?? Deci o deşelăm cu bătaia pe nenorocită, nu alta!
Hai măi, terminaţi cu basmele! Dacă eu am destulă minte să îmi dau seama de nişte vorbe aruncate-n vânt (probabil ca să mai facă ceva umbră), Luminatul, la cât e el de şmenar, trebuie să fie în moarte clinică să nu le vadă! Până şi o muscă dacă te bâzâie faci un efort să o uşui...dar la sindicalişti nici nu merită să sufli spre ei, că oricum se vor uda singuri în pantaloni şi vor renunţa la rebeliune!!

"Bă popor, eşti glugă de coceni, sau cârlig de rufe??". Lasă, nu mai consuma energie cu răspunsul, că m-am prins! Halal neam luptător, ce să-ţi povestesc! Aproape că mă lua un fior de teamă şi începuse să îmi tremure chiloţii (sau nu, aia avea cu totul altă cauză! Uitaţi partea asta, pls), dar spre norocul meu a fost doar o părere! Uffff...mi-a trecut glonţul pe la ureche!!

Dar de fapt...m-am sucit! De ce pisicii mă-sii mă aprind aşa?? Viaţa mea este un Eden la care mulţi tânjesc, un tărâm interzis plin de desfătări. Fără griji, fără necazuri, fără nici cea mai mică problemă! Eu niciodată nu am fost obosit, niciodată nu am avut cel mai mic stres, niciodată nu am fost deranjat de cea mai mică gânganie, niciodată nu am muncit până la epuizare! Sunt exemplarul perfect, în armonie cu toate spiralele pământene, subpământene şi galactice! De ce Mama Dracului mă mai chinui eu să scriu despre toţi oligofrenii, mă mai bestializez eu pentru ciomificări de pensii, când nu mă interesează subiectul??? De ce să intru în fibrilaţii, când pot să fac ca amicul cutioc şi să mă sigilez în lumea mea?? Deci poa' să crape toţi analfabeţii retardaţi, în ordine alfabetică şi să se ducă în mă-sa (dacă i-o mai primi, desigur!), eu sunt ok!
P.S.: Pentru cine nu a înţeles mesajul, nu îmi exprim supărarea pentru lipsa de greve. Pur şi simplu mă enervează maneliştii care se cocoşesc că facem şi dregem, dar nu-s în stare de nimic. Bă fratele meu, ştii că eşti prost, stai în banca ta! De ce trebuie să ieşi ca păduchele în frunte, de ce trebui să creezi iluzia că dai o ceapă degerată pe realitate??

4 comentarii:

  1. Banuiesc ca eu sunt prietenul destul de naiv pentru ca nu-mi pasa de ce se mai intampla in jur. Asa e dar nu imi pasa pentru ca stiu ca in Romania niciodata nu o sa se schimbe nimic, niciodata nu o sa fie cineva care sa aiba curaj sa faca ceva. M-am saturat de cartile de istorie comuniste care ne lauda cu trecutul nostru glorios si noi suntem o adunatura de oameni de nimic. Ce se intampla in Romania e asemanator unei telenovele, poti sa te uiti la primul episod si la ultimul si o sa stii ce se petrece. Uiti poate ca suntem in tara in care s-a inventat "sa moara si capra vecinului"si multe altele. Ca sa se schimbe ceva la noi ar trebuie sa vina cineva din afara( poate extraterestrii) si sa ne educe, cu parul bineinteles dupa modelul: nu pune mana pe banii altora, buf!!! un par dupa cap; etc.
    Pe scurt ceea ce se intampla la ora actuala este rezultatul modului nostru de a fi. Asta suntem si asta vom fi mereu "o TARA DE C...T CU OAMENI DE C...T". Degeaba visam la:
    - ca nu ne va mai fura nimeni, cand la majoritatea ne sta gandul la furat;
    - ca nu o sa ne mai vorbeasca nimeni de rau, iar noi facem asta tot timpul;
    - ca o sa ne laude cineva realizarile in timp ce noi criticam pe toti din jur; (un roman ar fi in stare sa-l critice si pe D-zeu si sa zica ca de era el in locul lui facea lumea mai bine);
    - ca o sa avem locuinte in timp ce daramam ce au facut altii;
    - ca suntem o tara culta in timp ce majoritatea ascultam manele;
    - ca o sa avem o tara curata cand nu ne spalam cu zilele si scuipam seminte pe jos;
    - ca o sa avem trenuri ca noi sa putem fura sinele sa le dam la fier vechi;
    etc etc etc as putea continua la nesfarsit
    Suntem ca niste copii ce viseaza sa fie Superman.
    PS: Nadajduiesc ca nu toti locuitorii acestei tari se regasesc in randurile de mai sus, sper macar la 1 %

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, măi dragă, tu eşti prietenul. Într-un fel te aprob cu deinteresul, pentru că ai întra-devăr dreptate: aici, niciodată în veci pururi (amin) nu se va schimba nimic. Chiar şi extratereştrii cu bâta lor or să o dea în bălării, din 2 cauze principale:
    1. Genul ăsta de revoluţie nu se face niciodată din exterior, ci porneşte numai din interior. Aşa cum dragostea siluită se numeşte viol, schimbarea obligată bate mult spre dictatură
    2. Aşa avem construit genomul naţional. Suntem defecţi din procreere, n-ai ce-i face!

    Tu crezi că eu încerc să schimb ceva, interesîndu-mă de toate chestiile astea, care la o adică nu mă privesc în mod direct?? Crezi că am fantasme de conducător de mişcări sociale, pentru că mă cred vreun mântuitor de popor?? La dracu', NU!
    Nu am zis că eşti naiv pentru că nu te interesează, la fel cum nu întâmplător am introdus fragmentul cu taromiştii fix după ce am schiţat modul tău de abordare a problemei. Este vorba de acelaşi lucru: voi nu realizaţi că dezinteresul nu salvează. Asta e adevărata...bubă (dacă îi zic prostie, mi-e că îţi sare muştarul prin capac). Faptul că ai colţişorul tău şi te faci că nu mai vezi nimic în jur, nu te apără de putregaiul naţional; trăieşti doar într-o iluzie, care se poate destrăma oricînd. Atât, şi nimic mai mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Fraţii mei, interesul e naşpa, dezinteresul e naşpa, poi şi atunci ce atitudine trebuie să adoptăm în puii mei?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pleci peste granţă??
    Succesul întregii societăţi este iluzoriu, sigur e doar succesul personal. Doar că, dacă nu eşti conectat la ţeava de bani ca să poţi para orice măsură care te-ar putea afecta în mod negativ şi acesta este o părere...pentru că în cele din urmă boala societăţii reuşeşte să treacă prin zidul tău de nepăsare. Aşa că...doar pleci.
    Simplu şi eficient. Mai bine să îţi fie dor de mizerie (cum am înţeles că este trendul), decât să trăieşti în ea.

    RăspundețiȘtergere