miercuri, 26 mai 2010

Kir Jean

"Aceste veşti întotdeauna îmi produc foarte multă durere sufletească. Nu putem să fim nemuritori dar sunt actori care deşi Dumnezeu îi cheamă dincolo ai impresia că nu ar fi trebuit. Jean e unul dintre aceştia. Nu pot să uit serile după filmare, totdeauna cu o glumă"

[Tamara Buciuceanu Botez]


...Şi s-a stins.
Nu cu mult timp în urmă, cea mai bună prietenă a mea regreta că nu a avut ocazia să aplaude la o reprezentaţie de-a Maestrului Dinică. Era actorul ei preferat.
Acum a venit rândul meu să încerc sentimentul remuşcării şi nu e deloc plăcut.

De un an şi câteva luni îmi exprim repulsia crâncenă faţă de această ţară. Per ansamblu aşa este...doar că mai am câteva repere care îmi dau puterea să înghit toate mizeriile căcaţilor din conducere. Repere care se duc unul câte unul, încet şi sigur; din punctul meu de vedere, în lumea actorilor a mai rămas doar unul. De ce? Sunt oameni care nu ar trebui să moară niciodată, care supravieţuiesc realităţii hidoase şi o înfrumuseţează. Există şi oameni care nu ar fi trebuit să se nască niciodată. Dar nimic nu este cum ar trebui să fie....şi totuşi, într-un mod sadic, este. Valorile dispar, patria sărăceşte pe toate fronturile iar neamul mioritic culege ce a semănat.

Patraulea a plecat să se întâlnească cu Gogu şi Trandafir.

Drum bun, Maestre! Odihneşte-te în pace....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu