marți, 18 mai 2010

Muieţi-s posmagii?

"Building more churches is the answer to Romania's economic crisis, according to the Orthodox church in Bucharest.
In every community the church is a symbol of the faith, of the love, and of the hope of the community. And from an economical point of view every church which is in construction also provides work for citizens, said Father Constantine Stoica, spokesperson for the Romanian Orthodox Church. "
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8680227.stm

Deci suntem în căcat, iar căcatul ăla înnoată prin haznaua primordială. Şi noi ce facem?? Ne iubărim, ne înfrăţim în hora unirii şi construim lăcaşuri de cult! Creem locuri de muncă, apoi ne punem cu buricu-n briză şi ne rugăm asiduu (în gând), aşteptăm să ne ajute Dumnezeu cu un miracol. Oare Atotputernicul n-o avea şi alte treburi?? Adică, nu s-a săturat de pretenţiile noastre zilnice? Scad salariile. Rugaţi-vă la Domnul. Nu-s pamperşi. Cereţi de la Domnul. Te-ai constipat. Doamne milueşte-mă să mi se deschidă băierile pântecelui. Zici că Providenţa e Duhul Lămpii ce apare la fiecare frecare, spre îndeplinirea unei dorinţi.

Cineva cu totul şi cu totul străin de ţărişoară îmi spunea: "E o prostie. De ce să se cheltuie pe biserici şi nu se investeşte în construirea de şcoli? Chiar dacă guvernanţii de astăzi nu au luat cele mai înţelepte decizii şi au băgat ţara-n gard, pe viitor sistemul de învăţământ va forma specialişti care să fie în stare să evite catastrofa actuală - în cazul în care va mai apărea vreodată. Mai multe şcoli, mai mulţi specialişti. Simplu. Dacă chiar eşti siluitor într-ale bisericii, te poţi ruga oriunde şi origând, chiar şi atunci când îşi scuipi plămânii de muncă.". Se vede treaba că acea persoană nu ştia că sistemul nostru educaţional tinde cu succes spre centrul pământului; că şcolile alea care le avem se năruie peste noi şi nu suntem în stare să reparăm, d-apoi să mai construim ceva de la 0; că oricum, şcola scoate tâmpiţi... (vorba Gloriosulsui Evaporator De Flote, Pavăză Sfântă Contra Mineriadelor, Multpreafrumos Înainteprivitor, Etern Străluminător Băzeus I).

Mai românească e soluţia cu rugatul. Suntem maeştri la milogit, magnifici la cerşeală. S'il vous plaît, Seigneur, fie-Ţi milă!
Dacă tot avem un dar, de ce puii mei să nu îl folosim? Decât să ne utilizăm diferitele organe date de Cel De Sus, nu e mai simplu cu "Muieţi-s posmagii?"?? Perfect românesc! Curat brand de ţară, moncher!

P.S.: Chiar şi pentru o capelă de lemn trebuie finanţe gârlă, d-apoi pentru ditamai biserica. Locurile le creem, forţa de muncă ne vine; dar sunt tare curios de unde se iau banii, noi fiind pielea...de pe tobă, desigur!


P.P.S.: Sper să nu ard în Iad pentru că îmi exprim necredinţa în ajutorul divin. Nu e asta, dar mai întâi de toate eu zic că ar trebui să ne chinuim noi înşine pentru a obţine ceva, abia apoi să cerem pă d-a moaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu