miercuri, 6 ianuarie 2010

Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia - Ultimul Avertisment


PAMFLÉT, pamflete, s.n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. pamphlet.http://www.dexonline.ro/

Nu ştiu dacă a observat cineva, dar eu scriu despre fenomene, foarte puţin despre oameni; îmi pare rău despre cei care se regăsesc în scrierile mele şi se simt ofensaţi; nu pot decât să îi ompătimesc.
Doar că, trebuie să recunoaştem, manelismul şi cocălărismul reprezintă nişte mentalităţi importante ale acestei ţărişoare. La fel ca şi băsescianismul...care a făcut adepţi prin jumătate din populaţia cu drept de vot locuitoare pe aici (sau mai departe).
Chestia e că îmi displac amân..trei epidemiile şi nu pentru că aş fi vreun ultras de alte culori, ci pentru că urăsc modul de viaţă şi valorile care se promovează prin aceste curente artistice. Ştiu că ele reprezintă pentru Românica vreo Renaştere sau ceva, dar eu le dispreţuiesc din ficaţi. Şi spun asta tare şi clar cu nume şi prenume, pentru că deocamdată, dreptul la opinie mai reprezintă o libertate a cetăţeanului de pe aici (chiar străin, chiriaş, sau orice ar fi el). Indiferent ce ar fi, nu mi-e frică să îmi exprim gândurile; bine sau rău...eu cel puţin gândesc!

De asemenea, vreau să precizez că am ales specia aceasta literară pentru că amuzamentul este singurul lucru care îl mai avem şi nu ni-l poate impozita nimeni (deşi...pe vremuri de criză, mai ştii ce idei îi vin drăguţului de Pitic Atomic?? - nu am zis eu asta, sorry).
După cum spunea Samuel Richardson în romanul "Pamela, Or Virtue Rewarded", "Are umor cine îşi ia libertatea să spună ceea ce ar şoca pe alţii să gândească".
Îmi pare rău - chiar până la rupere - că nu toţi gustă glumele mele, dar nu suntem traşi pe calapod ca să avem aceeaşi listă de valori (câh, câh, nici nu vreau asta!). Aşa că îi rog respectuos pe binevoitorii cu alte opinii să şi le comunice în cuvinte de Homo sapiens, sau să nu mai deschidă în vecii vecilor această pagină virtuală. Asta până nu mi se ridică şi mie aciditatea şi le fac TOT arborele genealogic din condei, de îţi va fi mai mare dragul să îl priveşti!

Faptul că nu am decis până acum să nu cobor la nivelul mental al unor celenterate imbecile, nu înseamnă că nu pot da milităria jos din pod, oricând şi la orice oră!

Un comentariu: