marți, 26 ianuarie 2010

Mărul discordiei

PD-L ar trebui să aibă ca siglă electorală mărul şi nu trandafirul, deaoarece "este un fruct pentru toată lumea" şi un semn de sănătate, de deschidere şi de simpatie, a declarat europarlamentarul PDL Cristian Preda pentru cotidianul "Gândul".
http://www.antena3.ro/

Nu sunt cârcotaş, dar pentru edificarea maselor se impun câteva întrebări legate de câteva caracteristici fizice si chimice ale poamei sus-numite:
1. Varietatea: Soi românesc sau străin? Soi de vară, de toamnă sau de iarnă?
2. Stadiu de dezvoltare: Necopt - simbol al tinereţii şi jovialităţii; copt - simbol al maturităţii; sau trecut - simbol al experienţei de viaţă?
3. Textura: lovit sau îmbrumat enzimatic - plin de boli şi suferinţi, luptăm pentru popor; sau sănătos - simbol al robusteţii neclintite în faţa duşmanilor?
4. Aspect: umflat cu E-uri - simbol progresului tehnologic; sau doar cotor - urâm falsitatea*, iubim adevărul oricum ar fi el ?
5. Valoare nutritivă: "de post" - simbol al sănătăţii din natură; sau "de dulce", cu puţină cărniţă - simbol al belşugului necondiţionat?

PROPUNEREA MEA:
Fruct roşu (vitalitate, viaţă, pasiune) cu o frunză verde pe codiţă (frăgezime, dezvoltare în timp, speranţă, relaxare), locuit de un viermişor (îndestulare, potenţă, putere) absolvent de facultate (înţelepciune, prudenţă), numele partidului fiind inscripţionat cu albastru (nemărginirea cerului, încredere, loialitate). Fundalul, aşa cum cer liderii partidului, rămâne tradiţionalul portocaliu (simţământ matern, fericire,optimism).






Poporul strâns la porţile palatului scandează înnebunit:
"BĂĂĂĂĂĂ-SESCU ŞI PO-PO-RUL!!
BĂĂĂĂĂ-SESCU ŞI PO-PO-RUL!!
RO-MÂNIA PD-L!! RO-MÂNIA PD-L!!!!"

* Se ştie că adevăratul fruct al mărului este cotorul



UPDATE: Soluţii alternative
Democratul Ioan Oltean propune para, "uite-aşa, ca să nu fie mărul".

Hoooo cu tata...staţi să ne înţelegem şi noi, ca oamenii! Sigla asta poate fi orice vegetală?? Că eu aş propune banana...că mai sugestiv de atât nu se poate. Toată lumea o cunoaşte, cu toţii o folosim în diferite ocazii, când dieta urlă după un aport de fosfor. Plus că la întrebarea "Cine-a încovoiat banana?", până să dai răspunsul o să fii automat cu PD-L-ul în gură. O să îţi intre în subconştient şi o să te controleze subliminal, să nu mai ai în minte decât banane oacheşe şi răzbelite ostentativ.
Dacă se acceptă şi alte simboluri, nu neapărat buruieni, mai am o idee: stiţi statuia aceea de la Roma, "lupoaica cu puii"? Aia, în care Romulus şi Remus sug de la lupoaica, ca să prindă puteri..
No. pe principiul acesta, eu aş vrea "Băselu' cu Puii"...adică toată clica politică a Luminatului Reales (Boc, Udrea, Videl, Bercean...etc. - îi cunoaşteţi, nu mai trebuie să îi menţionez eu)
Nu râdeţi măi, că e super! Emblema asta are rezonanţă istorică, ne duce cu gândul la bravii noştri strămoşi (o să ne îndemne să lăcrimăm străbătuţi de fior, când rostim cu toată gura "ROMÂNICA"), plus că pe Băse îl cheamă Traian! Nu suntem urmaşi de-ai lui Traian? De-ai lui Traian Băsescu??? Exemplificaţi grafic, băi fraţilor, să-i intre chestia asta în cap şi unuia care nu le bungheşte cu slovele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu