marți, 8 septembrie 2009

"V" for...Mondialu'


Este cam târziu, măselele mi se clatină în gură de somn iar creierul îmi funcţionează deja pe avarie. Totuşi, nu mă pot odihni liniştit fără să remarc un fapt petrecut fix astăzi; ceva care a încins minţile tuturor analiştilor şi comentatorilor politici.

Cred că today şi-r cam sărbătorit onomastica şi Băseala, soţia lu' Băselu (după sistemul "Tan cu Tana"). Personal nu o cunosc, în politică a cam absentat, deci nu pot spune nimic naşpa de ea. Deocamdată. Ignor chiar şi faptul că s-a lăsat târâtă la o şaradă dubioasă, pentru a-i strânge pleaşca de voturi la independentu' de soţior mult iubit şi scump...
Am înţeles că a petrecut, că s-a costumat în...rroamă multicoloră, că l-a lăsat pe Universalul ăla cu tunsoare în "V" să îi agaţe ditai colierul la gât...e de înţeles. Că doar omu' la petrecere, mai îşi pierde şi minţile (cred că taman asta reprezintă petrecerea, fix aici este hazul). Doar că, am şi eu, sărmanul, un pacheţel de problemuţe întrebătoare:
De când persoanele de marcă într-ale fraudelor cadorisesc soţia prezidentului? Nu ar trebui să fie şi un om al legii pe acolo, care să vadă capu' la interlop şi să îl salte cât ai zice "tunsulică"?? De ce toată lumea ştie că Veuleţ este şef de trib la mafioţi, dar numa' Organele Statului nu au aflat asta? Au programul schimbat la tv??? La ce filme se uită ei?? "Mortu' cu cireaşa-n gură"??? "Doi scheleţi se trag de piele"???

Eu înţeleg că eşti nenea rău şi stai pitit prin canale, ca răposatu' Saddam. Toată lumea te caută, toţi ochii rătăcesc după tine, toţi câinii îţi iau urma; e o nebunie totală, iar tu trebuie să dispari urgent de pe faţa pământului...

Dar când te trag în chip toţi care au un aparat care să le bălăngăne la centură (pe principiul: "Ce ţi se bălăngheneşte şi-n genunchi de te loveşte?")? Când te vede la t.v. o naţiune întregă, când se spune clar "Interlopul Ix" e în cutare loc de pe cuprinsul gurii de plai?????
Ce aşteaptă Organele Justiţiare?? Să vină toamna, sa că cadă frunza??? O frunză care în căderea ei ar antrena prăbuşirea copacului...
Voi sunteţi normali la acoperiş, sau vă plouă în gât...cu tunete şi fulgere....
Sau poate aveţi nevoie de indicatoare fosforescente, care să beculească în apropierea "Sistemului Ticăloşit?"??


P.S.: Dat fiind cadrul festiv special, s-ar mai putea, vă rog, repeta faza cu "ţigancă împuţită"?? Nu de alta...dar mi-a plăcut mult de tot (nu că a jignit-o pe săraca fată, dar...m-a impresionat patosul pe care our president l-a turnat în vorbele cuvintelor). Plus că, sincer, cred că acum, sintagma ar fi avut ceva relevanţă (singurul risc existent era să se creeze confuzie - "Cine, cine, cine???"..datorită mulţimii de etnici minoritari - cică e la modă să vorbeşti cu expresia aceasta)

UPDATE: Pe lumină şi cu Gânditorul odihnit, am găsit foarte uşor explicaţia întâmplării de mai sus: Legea, Justiţia, prin reprezentanţii ei, ESTE ÎN GREVĂ!!! Ce moment mai bun pentru persoanele cu...onestitatea îndoielnică să se fâţâie prin faţa aparatelor de luat filmări şi să se lingă pe obrăjori cu capul neşuviţat al statului (şi cu însoţitorii, că-s la promoţie)??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu