marți, 8 septembrie 2009

“Criza de Românica”, sau despre puii (vii şi complet dezvoltaţi) ouaţi de o minte la conducere

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, un parc…să-l numim, de dragul junimii noastre belicoase, Parcul Tineretului (orice asemănare cu persoane sau locuri reale este pur întâmplătoare).
Odată, în timp ce regele ieşea satisfăcut dintre boscheţii acestui splendid spaţiu verde, fără veste, trecînd de bodigarzi ca şi cum nu ar fi fost, o idee genială loveşte cu sete în moalele capului împărătesc. În secunda doi, edilul a început să vadă…nu stele verzi ca orice om de rând…ci ditamai căderea de apă, care picura stropi aurii şi voluptoşi pe verdele feciorelnic al ierbii, în care se oglindea curcubeul şi în care soarele îşi pieptăna atent zulufii-i blonzi - apoi şi-i geluia cu sârg! Şi lângă această ploie de diamante, ce-mi era? Era o altă splendoare…ici, mulţime de schiori ce se frecau cu zăpadă rece ca gheaţa; colo, o hărmălaie de copii care se lunecau în viteză peste dâmbii cei albi şi bătrâni...

Să mai aibă careva curaj să slobozească pe gaura gurii vreun cuvânt împotriva Românicii! Ţara mea de glorii, ţara mea de dor…Acest crucişător al civilizaţiei şi culturii, această divă megastară şi virtuasă printre statele lumii!! Comoara pierdută (şi regăsită) a umanităţii, punctul de origine şi piscul satisfacerii turistice în grup!

Ce aeroporturi, care arată mai rău ca un câmp proaspăt arat, cu capul acoperit de o cocioabă dărăpănată? Ce autostrăzi, care îţi atacă atât de nemilos ochii, încât nici nu le mai vezi? Ce şosele inegalabil lucrate (2 pe faţă, 2 pe dos), încât se surpă imediat după tăierea moţului de fundă (o fi trebuit doar unu pe faţă şi unu pe dos??)?? Ce manelişti cu gulerul la tricou ridicat, care trec în viteză pe lângă tine, cu gipanul alb lucios dansînd în ritm de “ju-mă-ta-tee tuuuuuuuu, ju-mă-ta-teeee euuuuuuuuuu”? Ce telegondole (se numesc aşa pentru că sunt bărci – gongole - pe care le vezi la televizor???) care să survoleze tresăltat munţii de gunoie multicolore şi pădurile de fitzoşenii ale fotomodealelor incredibil de minunate? Ce Dorobanţi străbătut de tramvaie cu etaj şi trase…ăăăă….bolizi descoperiţi, în care şi-o trag armasării de firmă ai neamului?? Ce mare, soare, feţiţe goale, muşchi lucind în soare, peştoci ce cresc voioşi pentru a se desfăta în tigaia Întâiei Salvamare, Întâiei Mini-Golfiste fără crosă (că doar nu ştie s-o ţină în mână)? Ce petreceri mondene, ce bogaţi, ce succesuri de vânzări anterior-din-posteriorul afacerilor de seamă??
Astea-s glume de pici…joace de kinderi, care se zbenguie cu degetul în ţărână!!

Grosul abia acum se prepară/construieşte…acum se serveşte fierbinte cu micişori spoiţi de muştar şi chifle rumene, care zâmbesc ars la soare. Daţi cu toţii năvală, să nu muriţi neştiutori, să nu părăsiţi dimensiunea celor vii până nu vedeţi CEA MAI MARE ATRACŢIE TURISTICĂ A LUMII!!! A şpea minune a mapamondului, miracolul de necontestat al umanităţii în spasmele artei! Ce mai la deal la vale…Croaţia (dimpreună cu staţiunea ei cea mai de marcă – care la noi e câh, cuvânt de şănţălău, murdar şi imoral) îşi roade gheruţele de ciudă! Pentru că la NOI se concepe cea mai înaltă cădere de apă de la NOI! Nu ştiu dacă va fi cea mai virilă din lume, dar este sigur-sigur că plimbăreţii se vor buluci în şir ordonat să o vadă!!! Pe ea…doar pe ea…flecuşteţul de 1 milion de euro (care nici măcar nu sunt plătiţi din bugetul primăriei), construcţia de oţel şi sticlă făcută de mâna omului român, inegalabila….(trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrummm)….fenomenala…(trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrummm)… ….extraordinara…(trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrummm)….Floriiiiiiiiiiiiinnnnnn…Că-li….aăăăăă…am încurcat cd-ul! Deci: EXTRAORDINARA….CAS-CA-DĂĂĂĂĂĂĂ!!!!!! (produsul este flancat de o minunată pârtie artificială, comodă şi practică. De ce să ne mai plimbăm ca în secolul trecut, când venea Mahomed la munte şi sacul la moară? Acum vine muntele la Mahomed şi moara la sac. Pentru rezervări şi comenzi sunaţi la doi-doi.doi-doi.doi-doiiiiiiii – sunaţi în primele 2 secunde şi veţi primi pachetul nostru turistic la un preţ uluitor! Gratissssss…cu plata la destinaţie, desigur. Dacă nu aţi reuşit să vizualizaţi toate produsele şi serviciile noastre, accesaţi pagina de internet “topminusshopplimbăridevis.ro”. Nu se ştie niciodată de unde sare satisfacţia……)

Măi drăguţii mei capi conducători! Măi gingaşilor! Măi stimabililor! Asta ne trebuia nouă acum???? Ţara gâlgâie de şomeri şi voi faceţi un perete cu muzicuţă, după care să ne pice apa în cap??? Vă mândriţi că ne faceţi cogeamite minune a societăţii contemporane, cu fondurile altora…dar vă crăpa slănina pe voi dacă survolaţi a mai nenorocită zonă a ţării şi aruncaţi milionul asta dintr-un avion? Să aibă şi gura la amărâţi ce să mestece….Că tot la voi ajungeau, băi, banii! Omul îşi cumpăra salam, euroii mergeau la bugetul statului (sperăm şi noi că alimentara din colţ nu este a vreunui privat) şi de acolo la inimuţele voastre spongioase şi avide de averi nemuncite!
Păi ploaie de apă ne trebuie nouă? Adică zice cetăţeanul: “Copii…diseară nu mai avem iaurt; gemul s-a terminat săptămâna trecută, pâinea a mucegăit şi apa a făcut mătasea broaştei. Nu avem ce mânca, nu avem ce bea! Dar noroc cu Ixulescu, capu’ la sectorul “y”; Ia îmbrăcaţi-vă voi repejor şi să mergem urgent să mai stăm cu ochii beliţi la cascadă! Dacă stăm cu gura deschisă, intră măcar ceva apă (deci ne potolim setea), iar dacă avem noroc poate amăgim şi vreo muscă…ca să avem cărniţă la cină. Doar că: dacă se întâmplă aşa ceva, aveţi şi voi grijă să mai opriţi şi pentru mâine din ea, că nu se ştie dacă mai putem veni aici”.
Aşa??? Aşa scăpăm noi din rahat? Aste-s faimoasele măsuri anticriză?? Cotea face cascade şi pârtii artificiale (că parcă noi am fi o ţară deşertică şi poporul nu a văzut niciodată cum arată un munte), Nodea face cruci clipocitoare, Sotea face fântâni ultimu’ răcnet, cu memorie manelistică şi beculiri intermitente, Fotea pune iarbă şi flori…păi nu? Dacă românul tot crapă din lipsă de bani, nu ar fi frumos să ne îngrijim să o facă înconjurat de un loc cu verdeaţă, unde nu există nici întristare, nici suspin? Un loc plin de coloare şi de muzicuţe, care să îi îngheţe conaţionalului un zâmbet de fericire pe buzişoare?? Eu, cu mintea mea proastă, zic că aşa este frumos…să ne îngrijim de aproapele nostru, până la moarte şi dincolo de ea…

Despre schiatul fix la capitală….nu aţi vrea voi, iubiţii mei, SĂ FACEŢI ÎN PUII MEI (LA NAIBA!!!) ŞI NIŞTE ŞOSELE?? Că îmi pierd cumpătul!!! Nu mai pot cu măscăria asta imbecilă!!!!!! AAAAAARRRHHHHHHH!!!!
Revenim.
Nu aţi vrea voi, miraculoşilor, să construiţi nişte şosele şi autostrăzi, circulabile? Nu dungi pe hârtie…din alea palpabile şi văzubile şi de ăla cu glaucom şi de ăla cu cataractă! Ca să vină turistul cu scuipat în bărbie, să se urce în titiu şi să vadă munţii naturali ninşi natural! Fără e-uri!! Ăia făcuţi de Mama Natură, nu nişte silicoane putrede de zăpadă artificială, cocoţate pe o schelă de metal…

De ce oare, ca să vă scărpinaţi în frunte, voi vă treceţi mâna printre picioare şi apoi urlaţi că nu ajungeţi la capul care trebuie???



IOAN GYURI PASCU - Ţara arde, babele se piaptănă
Asculta mai multe audio Muzica

P.S. Din ce mai spun specialiştii în economie, viitorul apropiat va arăta cam aşa:
- Partea Naşpa: se preconizează apariţia de noi şomeri în câmpul de muncă.


- Partea bunăciune de bunăciune: avem, tată, cascadă la care să ne zgâim şi să ne uităm aleanul.

[UPS, EROARE!!! Fotografia nu a fost realizată, pentru că taman despre cine se vorbeşte în propoziţie nu e gata]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu