vineri, 5 iunie 2009

Exit-poll înaintea votării

Motto:
"Elena Băsescu a declarat că şi-ar dori ca ea să nu mai fie calificată drept agramată şi toantă. Să ştiţi că pe mine, la capitolul ăsta, nu m-a convins"
[Radu Tudor]


Se vede treaba că româneii sunt totuşi doritori de bilibistroceala asta de alegeri. Cu toţii vrem să ştampilăm la pătrăţel (mă rog...), iar pentru asta nu ne lăsăm manipulaţi nici măcar de Propria Conştiinţă ("Noi suntem un popor liber, care nu ne spune nouă nimeni ce să facem; noi facem ce vrem noi. Dar nu ştim ce..."*). Ne plimbăm toată ziulica, ca nişte cetăţeni turmentaţi apăsaţi de o singură şi unică grijă: "NOI CU CINE VOTĂM??????"
Nu e problemă...că se va merge la vot. Dar, unde ne băgăm votul? (ÎN URNĂ....NORMAL!)
Şi totuşi, mergem ca o turmă încolonată frumos pentru onorul prezidenţial. Ta-ra ram, ta-ra-ram, ta-ra-ra-ra-ra-ra-ram...tobele duduiesc pe acordul unui imn scrijelit pe cerebel...suntem impresionaţi până la lăcrimi de dansul unduietor pe ritme manelare a lu' tanti EBA, şi de convingerile ei exagerat de moderne (Fumăcioşii de iarbă ŞTIU de ce). EBA asta ie o duduiţă (încă) verde, din cale-afară de frumoasă şi atrăgătoare (nu ca grăsana aia cu nume nepronunţabil), şi ne va reprezenta cu succes bunăciunile de manechinuite care se fâţâie pe la Românica autohtonă...Deci pe ea o vom vota. (Aplicăm principiul "Ce e frumos, şi la europeni îi place"; ce mai contează dacă încearcă să mişte colagenul la discursuri...o fustă scurtă şi un decolteu cu vedere la bogăţiile patriei, rezolvă tot!). Deci, s-a terminat cu întrebările idioate, gen: Noi cu cine votăm?? Deci, acuma ne-am hotărât: ŞTIM CU CINE SĂ VOTĂM!!!! Deci, totul e bine când se termină cu bine...Deci, MERGEM LA VOT!!!! (Deci: URA! URA! URA!)

Cel mai "cool" a fost un nene-tataie de la sat, căruia i se lua interviu:
Reporteriţa**: "Ia spune, Tataie! Mergi duminică la vot?"
Tataie: "Merg...cum să nu merg? E de datoria mea civică să mă duc..."
Reporteriţa: "Si cu cine o să votaţi?"
Tataie: "Cu oricine...pentru că sunt toate minciuni! Ascultaţi aici, donşoară! VOTĂM NUMAI MINCIUNI!"

*Taxi - Noi cu cine votăm?
** Dacă s-a inventat câte un feminn la fiecare funcţie, se pune că e corect dacă spun: barmană, bioloagă, traseistă (scuze...asta există deja)...ciobană, văcară, căpitană (şi alte funcţii militare), ministreasă şi...pupinbăsească?

UPDADE: Vă întrebaţi, probabil, de unde a mai ieşit şi postarea asta...Păi: de curând, am asistat indirect la o şedinţă în care s-a discutat foarte aprins despre destinaţia votului de duminică; şi s-a convenit să fie votată EBA (la mine este E BA), pe motiv că ar fi frumoasă (oare?). Se pare că "amănuntul" acesta mi-a lăsat nite sechele prea adânci pe Gânditor, aşa că...trebuia să le fac cumva să iasă la suprafaţă :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu