sâmbătă, 26 decembrie 2009

Astrele ne vorbesc


Motto:
“La sfârşitul anului 2010, România va ieşi din criza economică”
[Radu Ştefănescu - astrolog]

Bu-huu-huuu…Cel mare mai mag care a cutreierat aceste tărâmuri în carne şi oase...cel care l-a prezis pe Decebal încă din peistorie, Colosalul care a prevăzut mistuirea Romei, Magnificul care a anunţat fornăitul ca de tunet al lui Bucifal încă înainte de a fi fătat de mă-sa, a prevestit căderea Constantinopolului şi ascensiunea Întâiului Băsesc al neamului, LOVEŞTE DIN NOU!! Plătit de pedelei, după cum mărturiseşte bâlbâit chiar domnia-sa, renumitul astrolog a citit în stele că Românica va ieşi din criză în anul 2010, dar abia pe la sfârşitul lui; deocamdată urmează o perioadă mai grea...în care trebuie să strângem din dinţi, cu speranţă în viitor. (Vă sună cunoscut conceptul?) Nuţi Cea Blondă este o femeie sexy şi competentă, care trebuie să muncească dublu pentru recunoaşterea a jumătate din merite, Cealaltă Nuţi atacă culmile extaziante ale succesurilor în cariera internaţională...În asamblu, toate zodiile ne vorbesc numai de bine; linişte, izbânzi, progres, consolidarea avutului actual.
Da, sigur! Să vezi ce ne rupe-n două norocul şi ce umblăm pe străzi ca nişte căpiaţi de binele care se va prăvăli în torente înspumate, pe capul nostru! Dacă era să mă iau după nu-ştiu-care cometă, până acum ar fi trebuit să am jumătate din populaţia feminină a planetei în harem, de la atâta succes în dragoste şi să aruc în scârbă câte un camion de bani peste Bill Gates; plezneam de sănătate chiar şi la venerabila vârstă de 5 eoane, străluceam mai ceva ca soarele datorită înţelepciunii, redescopeream apa caldă şi slobozeam excepţionalul dicton “Iarna nu-i ca vara”.

Dar dacă cititorul în stele îmi prevesteşte ani de glorie şi belşug, cine sunt eu să mă pun de-a curmezişul??? Că imediat mă pârleşte Flacăra Violet la unghii, ca avertisment şi pedeapsă a neîncrederii mele!

Pănă una-alta, credincioşii au scăpat de rigorile alimentare ale postului şi au dat iama în bucate, mai ceva ca vitele-n păpuşoi. Treaba e că animal mănâncă ce mănâncă, se satură şi pleacă la grajd; însă nu şi afânaţii noştri cei pofticioşi...care înfulecă la cele cuvenite până ţâşneşte din ei, sau până se milostiveşte vreun bun samarinean să cheme ambulanţa.
Cât de mult pot să iubesc poporul acesta! Cum puii mei să bagi în tine, să îţi îndeşi sarmala pe gât, chiar dacă simţi că plezneşti? Cum să mănânci ca disperatul din toate, de parcă nu ai mai văzut cârnaţ în viata ta?? Nu trebuie să fii vreun savant în alimentaţie ca să ştii că jumările se digeră extrem de greu, că măruntaiele de Ghiţă îţi solicită ficatul la maxim, că porcul are carnea extrem de grasă! Şi totuşi, în fiecare an aceiaşi poveste: vin sărbători cu masa plină de bucate tradiţionale, românul bagă în el până vomită!

Un alt obicei de iarnă este acela de a-ţi perfora creierii cu ţurţuri de gheaţă. Pesemne o fi vreun sport extrem, sau ceva ce te umple de adrenalină...că altfel nu îmi explic plăcerea de a alerga pe sub streaşini, cu mâinile deasupra capului.
Numai acum ceva zile un ieşean s-a împrăştiat pe caldarâm, doborât de o asemenea armă a viitorului. Şi locatarii blocului tot dădeau vina pe primărie, că nu a venit să le cureţe acoperişurile! Ei stau doar cu coatele pe geam, admiră panorama şi se întreabă retoric: “Păi ce, e treaba mea?”. Da dobitocule! E fix treaba ta! Văzi că nimeni nu reacţionează la schencănitul tău de ajutor? Te urci naibii în mansarda blocului şi spargi gheaţa cu un târnăcop sau o unealtă de animal superior! E periculos? Mai bine te frige soba încercînd să dai jos drobul de sare, decât să aştepţi ca o legumă să ţi se prăvălească în cap! Dacă tu nu ai grijă de tine şi nu ţii la viaţa ta, cine pana mea vrei să aibă?

Dar nu contează nimicurile astea. Va veni un an dinamic, plin de oportunităţi, dezvoltări, progres spiritual şi îndeplinire a dorinţelor.
Să ne bucurăm, deci!

Nedumerire: De ce credinţa în ceva este mirifică, doar pentru că vine de la vechii tuaregi sau de la şi mai vechii babuini? Îţi clădeşti întreaga carieră pe bazaconiile astea, lauzi adânca înţelepciune a trecutului apoi condamni prostia de atunci, când se credea că Soarele se roteşte în jurul Pământului...
Nu e minunat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu