duminică, 15 august 2010

Căldură mare, moncher?

"Vineri a fost cea mai fierbinte zi din an şi nu e exclus ca un nou recors de tempratură să fie înregistrat zilele următoare. Atenţionarea cod gaben de caniculă este valabilă pînă luni. Termometrele din Bucureşti au arătat astăzi 38 de grade celsius. 23 de persoane au leşinat pe stradă din cauza caniculei."
http://www.antena3.ro/

Toată lumea îşi face disperată vânt cu evantaiul, aleargă după apă ca o turmă de oi cu bleandă pe ele, se vaită că se descompune de căldură, ca nişte balegi în mijlocul soarelui. Doar că eu nu prea înţeleg ce o tot scaldă ăştia în sus şi-n jos cu canicula. Personal m-am simţit foarte bine aşa cum a fost; nu am leşinat în mijlocul drumului, nu mi s-a făcut rău când am vrut să cumpăr zarzavat din piaţă, nu mi-au fiert creierii şi am început să mă comport ca un viereme turbat, nici măcar nu am transpirat prea mult. Din punctul meu de vedere a fost ok.
Am avut probleme cu căldura o singură dată pe anul ăsta: era pe la începutul lui iulie, când mă cazasem o vreme în Bucureşti (care apropo, nu mai merită de câteva decenii denumirea de "Micul Paris", fiind doar o cloacă mizerabilă plină de şobolani, betivi şi drogaţi). Nu ştiu cum au simţit alţii, dar pe mine aproape că mă frigea mucoasa nazală când trăgeam aer pe nas.

În rest, nu m-a deranjat deloc vremea de afară. Cald sau nu, caniculă sau temperaturi obişnuite pentru perioada asta, eu m-am simţit în elementul meu...ceea ce mă face să mă întreb: Am oare un metabolism saharian? Am fost născut doar pentru a pleca din sfincterul ăsta purulent de ţară spre zări mai calde şi mai normale cu capul??

Un comentariu: