joi, 19 august 2010

Fatalitate

Neamul aista are milogeala în sânge...
Şi culmea, statul cu mâna întinsă şi gura căscată ne-a fost inspirată de religie. Cum o dai, cum o freci, Dumnezeu ne conduce vieţile şi fără voia lui nu se poate nimic, dar absolut nimic! De aceea, din credinţă oarbă sau (Nu ştiu. Zic şi eu aşa...încerc marea cu degetul) poate superstiţie, invocăm Divinitatea la orice pas. Vrei, nu vrei, tre' să te rogi Domnului ca să rezolvi o treabă, dacă se poate fără să ridici nici măcar o unghie.

Băi, să-mi trag palme! Şi constipat dacă eşti şi te rogi la Doamne-Doamne să-ţi desfacă baierile burţii, cu toată închinăciunea ta, tot trebuie să depui ceva muncă şi să te scremi să iasă norocul! Dar cretinii habotnici de la ţărculeţ, nu dom'le! Dacă s-ar putea să le dea Dumnezeu şi mestecat (poate chiar şi digerat), că doar ei se roagă! Şi fac fel de fel de ritualuri complicate cu lumânări în cruce, şi repetă o rugăciune de 300 de ori (sau 500, că aşa zice Cartea: dacă te nevoieşti şi spui cutare rugăciune de X ori timp de Y zile + posteşti cu credinţă, te procopseşti cu o poftă îndeplinită de la Cel De Sus. Fără muncă, fără alte obligaţii...E super-ofertă la magazinul divin şi Şeful te miluieşte cu o doleanţă aburindă şi gustoasă), fac mii de mătănii şi ţin post 40 de zile şi câte şi mai câte...doar-doar s-o îndupleca Dumnezeu să le crească în garaj un BMW ultimu' răcnet, să crape piţipoancele când l-or vedea! Dar io stau şi mă întreb: oare Domnul nu are altă treabă decât să-ţi numere ţie mătăniile?? Parcă-L şi văd pe Distinsul Bătrânel, cum stă el cu un ditai pergament pe genunchi, consemnându-ţi conştiincios fiecare amin...apoi la final îşi trage o scatoalcă: "Băi nenorocitule, tu vrei să mă păcăleşti?? Vrei şă vinzi pepeni la grădinar?? Păi tu nu vezi că ai sărit o închinăciune şi ai prestat doar 299?? Marş şi execută toată porţia, amărâtule, că acu' te-arunc în Fundul Iadului!"

Băi frăţicule, deci CE FACI CÂND vrei să-ţi iei viloacă sau un mausoleu ca al Videanului şi nu ai chior de bani?? Ptiu Satană, piei d-aici cu munca! Ca creştin adevărat ce te afli, pleci genunchii cu credinţă şi bagi rugăciuni timp de 40 de zile ca Mig-ul, că poate trece un avion din care cade un sac cu bani ce aterizează fix la tine pe verandă! Dumnezeu e mare, Dumnezeu e tare, lăudat fie Domnul! Poate face vreo minune şi... Mai ştii?? Odată dă din geană şi îţi pică pleaşca cu noroc! Eeeeeeiiiii....ce mai zici atunci?
Şi în puii mei, dacă nu se întâmplă nimic, înseamnă că nu te-ai rugat cu credinţă. Tu crezi că Dumnezeu se uită în gura la toţi păcătoşii?? Dar tu încearcă, ce pierzi dacă nu încerci? Uite, râde Scaraoţchi la spatele tău, că nu vrei să te închini!

Vrei să i-o pui lu' Gingirica din colţ (că e bunăciune de-ţi lasă gura apă, cum iese ea mititica cu colagenu-n bot şi siliconu-n pieptoc să se bronzeze), aceiaşi poveste: prestezi mătănii şi Gingirica te-aşteaptă cu chiloţii după cap, udă şi pofticioasă după vitaminele tale! Vrei Merţan la poartă să o impresionezi pe gagică-ta, divă înnăscută şi tunată din născare (dinamită sexy, ce mai bălim aicea şi minţim poporul?), la fel! Ceri CU CREDINŢĂ şi te-ai făcut cu bolidul şi cu karaoke-le de după!

No, şi aşa mai departe! Cum vrei ceva, bagi închinăciuni să te pui bine cu Ăl De Sus, apoi treaba-i rezolvată! Fără muncă, fără stres, fără să te frece la cap toţi patronii şi oameni de afaceri! Te depui în rugăciuni fierbinţi, şi...the sky is the limit! Nu ceri cu pioşenie şi nu ţii post curat, te-ai bulit! The limit is the the sky şi-ai luat-o-n mână cu brio!
Milogeala la Dumnezeu e secretul! Păi de ce n-ai spus frate aşa, de la început?? Aţi mai şi râs de săraca duduie Nuţi din Pleşcoi că ea se roagă să nu ajungem ca grecii...păi ce şlapii mei tanga (d-ăia cu aţă, de te dezvirginează între degete) aţi şi vrut să facă?? Muncă în folosul comunităţii? Autostopul pe centură?? Se roagă băi, că dacă vrea Domnul, nu o să ajungem nicăieri, ne ducem în ppp...grădina carpatică cu preşul! Grecia e deja la capitolul "wishable", deci n-avem noi norocul să ajungem ca ei, nici dacă am împărăţi Pământul!

La noi, totul ţine de cruda fatalitate, de destinul nemilos, de soarta amară a unui popor ales din Grădina Maicii Domnului (altă cretinitate!) că nu avem nici poduri, nici autostrăzi, nici şosele, nici măcar un spârc de alee în parc! Fatalitatea face ca nepotul patriarhului să se dedulceacă la un trafic de droguri micuţ; prunci abia născuţi să ardă în magherniţe de maternităţi, în timp ce asistentele o rup în petrecăraie; copii de câţiva ani să moară pentru că şi-au rupt mâna, piciorul, ori s-au înecat cu o boabă de porumb. Băse, Copilul De Aur al neamului (trăi-i-ar famelia lui) să ne îndeamne să emigrăm.

Parcă Dumnezeu era cu Lumea De apoi, făcutul de fapte bune ca să îţi tragi grădină mişto în Rai, dar lasă frate-aşa, că la cotineaţa lu' poporul cu stea în frunte, merge! Merge orice şi oricum, numa' să meargă!

P.S.: O glumă(? sau realitate?) tare, care mă face să râd ca dementul, în orice moment al vieţii, chiar şi la o înmormântare:
Î: Care e diferenţa între Traian Băsescu şi Dumnezeu?
R: Dumnezeu nu se crede Traian Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu