vineri, 16 aprilie 2010

Pace vouă


E mare frăsuneală cu nişte sute de tablouri falsificate descoperite de oamenii legii în nu ştiu ce pod din Chiajna. Un critic de artă comenta (citez din memorie, dar mă puteţi crede pe cuvânt): "Este foarte periculos. Iubitorii de artă ar trebui să ceară părerea unui expert în momentul când achiziţionează un tablou faimos, pentru a nu plăti mii de euro pe ceva ce valorează de zeci de ori mai puţin. Noile tehnici de falsificat sunt atât de avansate, încât de cele mai multe ori şi o persoană avăzată este păcălită...d-apoi un mirean în domeniu!"
În condiţii normale, m-aş fi bestializat cam aşa:

Hăă?? Tu gândeşti ce scoţi pe gură, sau le dai drumul din instinct, nedigerate şi neprelucrate? Păi la ce mama mă-sii îţi mai trebui expert dacă şi ăla e păcălit de cele mai multe ori? Ca să te consolezi că nu ai fost singurul idiot?? Ca să te mângâi că ai mai plătit un bou de-am pixu' şi să te amăgeşti că Dumnezeu o consideră pomană şi îţi sădeşte o floare în Rai?? Cam ce puii mei de motiv să ai ca să consulţi un specialist, să îi dai o căpiţă de bani şi apoi să constaţi că ai luat ţeapă din 2 părţi?? Ce, eşti masochist şi îţi place să fi înţepat în cur din 2 părţi??

Dar acesta era vechiul eu; acum sunt calm...Sunt învăluit în Zen, sunt înconjurat de Cercurile Liniştii Universale, MONUMENTUL PĂCII scrie pe mine! Sunt un Ankh Civilizator, sunt o Efuziune A Împăcării Cu Prostia Cretinoidă, sunt Prototipul Miserupistului Universal , un Arbore Al Armoniei în plină excitaţie nirvanică.
Aşa că mi se-mbrăhăne de la rădăcină şi până-n vârful celei mai mici frunzuliţe! D-aia nu mai îmi merge mie fotosinteza!

2 comentarii: