luni, 12 aprilie 2010

Curiozitatea a omorât pisica


"- Hristos a înviat!
- Adevărat a înviat!
- Ce mai faceţi?
- Uite bine...Mergem şi noi să vedem mortu' ăla care s-a spânzurat."
Cam aşa se poate reda conversaţia dintre o vecină şi un grup de cucernice credincioase care galopau spre cimitirul parohiei de care aparţin.

Aş fi putut să comentez, să mă întreb disperat:
Băi, eşti Boc cu creierii?? Ce dr...Dumnezeu (că e cu cele sfinte în perioada asta) să vezi la un mort, fie el şi spânzurat?? De fapt, ce pisicii mei să vezi la un răposat (normal), că doar nu l-a băgat în coşciug cu funia atârnată de gât?? Şi nici nu rulează în buclă un dvd cu reconstituirea scenei pe LCD-ul plin de ştaif ce şade încastrat fix în peretele de lângă altarul capelei (să nu uităm, e câh să se bage sinucigaşii în biserică)...aşa că de ce atâta curiozitate?

La fel cum nu pricep de ce în timpul oficierii unei slujbe, dacă se întâmplă să intre cineva pe uşa sfântă, tot poporul credincios se întoarce să vadă despre cine este vorba. Sau dacă începe să orăcăie vreun copil, mintenaş se şi belesc zeci de felinare în acea directie! Băi fraţillor, nu aveţi ŞI ALTĂ TREABĂ?? Parcă era cu rugăciunea spăşită la Marele Conducător, să ne miluiască şi pe noi cu ceva succesuri şi măcar nişte firimituri de vânzări anterioare! Cum vine asta?? "Mulţumesc Doamne, te rog să-mi dai...moment, că intră unul pe uşă!...deci, unde rămăsesem? A, da! Te rog să-mi dai... Completează şi Tu pe linia punctată, că d-aia eşti A Toate Ştiutor!". Aşa??? Deci cum? Mai ales că ce vreţi să vedeţi?? Unu care deschide o uşă, copil ca toţi copiii. Tace ăla din gură dacă vă benoclaţi disperaţi la el?? Sau...vă miluieşte Dumnezeu mai fără număr dacă vă chiorâţi aiurea la cum e îmbrăcat cutărică??
Ori sunt eu cu creierii praştie, ori...pe cuvânt dacă mai ştiu ce să cred!

Aş fi putut să zic toate acestea, să mă dau de ceasul morţii încercînd să dezleg aceste taine ale umanităţii. Dar nu o fac...ce rost ar avea??
În definitiv, curiozitatea a omorât pisica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu