miercuri, 4 noiembrie 2009

Avertizare de "Coasă Porcească"


Acum vreo câteva săptămâni, toată lumea era în gură cu Criza.
Ce mănânci? Criză... Cu cine te culci? Cu Criza... Ce visezi? O criză bălaie... Cu cine vorbeşti? Cu criza... Unde lucrezi? La criză...CRIZĂ, CRIZĂ, CRIZĂ!!!
Îmi fierbeau creierii, numai de la simpla rostire a acestui cuvânt!

Gripa asta porcească a venit ca o mântuire de sus, pe cuvânt. O mântuire DE CRIZĂ! Da’ măcar e ALCEVA...Chiar dacă toată lumea a intrat în fibrilaţii! Toţi au intrat în sevrajul economiei putrezite şi a politichiei de-am pixu’, dar se afundă nesăţioşi în palpitaţiile mucilaginoase ale secreţiilor nazale apoase (însoţite de febră, tuse seacă şi mama mă-sii ştie ce alte simptoame). Cu mic cu mare, tot ce mişcă-n ţara asta, a năvălit pe porţile spitalelor mai abitir ca o turmă de bovine cu mărăcini sub coadă. Hai măi...mai las-o-n sânge! Asta e pandemie de isterie! Nu spun că nu e reală, Doamne fereşte! (precum "aviara gripa"). Dar...parcă ai avea tu, ca individ, vreo putere...în ciuda avertizărilor alea idioate!

- ”Evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile!” Nu mă-nebuni că mi se bulbucesc ochii! Şi dacă locul meu de muncă se află la 15-20 km. distanţă de domiciliu, iar limuzină personală nu am, ce fac? Că bani de ciolocopter încă nu am strâns...teleportarea nu s-a inventat...câmpul individual de forţă este încă în stare de proiect...pe stradă nu pot să umblu înconjurat de un glob de sticlă cu atmosferă aseptică.. Nu trebuie să folosesc transportul în comun? Care ESTE AGLOMERAT, că d-aia i se spune ÎN COMUN!

- " Evitaţi contactul cu persoanele bolnave". Da' ce mă? Eu am vedere cu termometru încorporat, să ştiu dacă individul de lângă mine are febră? Sau poartă o etichetă cu "DANGER" lipită pe frunte? Cum aflu eu că e bolnav, dacă nu îi curg ochii, nu îi curge nasul, nu îi curge nimic? Are cearcăne şi e palid? Păi poate omu' a lucrat în schimbul 3, şi e doar obosit! Sunt eu în măsură să mă apuc sa fac interviuri la faţa locului prin autouz???

- ”Spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun” Sigur, sigur...că dacă nu mi se spunea chestia asta, eu mă spălam în nămol, ca hipopotamii! Sau cu scuipat frământat între dinţi şi cu un pumn de cenuşă din sobă...

- ”După ce tuşiţi sau strănutaţi, aruncaţi batista la gunoi”. Adică să îi îmbolnăvesc pe sărmanii care mănâncă de prin gunoaie? Ce, ei nu sunt oameni? Auzi, auzi tărăşenie! Nu e de ajuns că sunt şi aşa destul de necăjiţi? Îi mai fericesc şi eu cu o boală pe gratis?
Plus că...să iau exemplul unui vecin; de obicei nu prea este atins de boli...dar dacă şi-o ia şi el într-un final, când începe să strănute, prestează de cel puţin 10 ori la rând! Asta înseamnă că trebuie să umble cu remorca cu baxuri de batistuţe în urma lui?
Mai ales că a face ceva cu gura neacoperită (căscat, tuşit, strănut) ţine de educaţia pe care o primeşti în ăia 7 ani de acasă...Deci indiferent că arunci sau nu şerveţelul la gunoi, oricum nu tuhuceşti cu gura căscată, ca un peşte aflat în convulsii sufocante! Sau măcar avertizezi...”Daţi-vă-ţi în lături, că stropesc!”

Oricum, eu sunt foarte liniştit cu gripa asta porcească..Cu toate că în altă antichitate a unui alt univers, un oarecare Băsel anunţa că Românica noastră mult iubită şi scumpă şi dragă (şi fi-mi-ar dor de ea) are produse nu ştiu câte milioane de doze de vaccin anti-porcesc...iar Streinu Cercel, pe atunci secretarul de stat în ministerul sănătăţii, declara că ţara noastră ar trebui să importe vaccinul, pentru că al noastru nu sunt încă aprobat.
Dar să revin...Mie nu îmi este frică; nu pentru că aş fi vreun pui de voinic mitologic, ci pur şi simplu pentru că mi se-mbrăhăne despre subiectul acesta. Dacă e să mă virusez, o fac şi fără să stau cu frica în sân toată ziulica (vorba aceea...”De ce ţi-e frică nu scapi” - hihihi).
Cel mai mare rău care se poate întâmpla este să mă ia Porcul Cu Coasa. Dar prin experinţa morţii trecem cu toţii, indiferent când şi în ce mod: călcat de tren, strivit de un perete de beton, lovit de un bolid în plină viteză...etc. (spre exemplu, am văzut la tembelizor o ştire despre o mamă care s-a învoit de la lucru, ca să poată tăia lemne acasă, pentru a nu face frigul la iarnă. Doar că a ajuns să o taie pe fata ei cea adolescentă...apoi s-a duss şi s-a sinucis. Tragic....Dar cum trebuie să fim optimişti în orice situaţie, partea bună pentru sărmana măicuţă este că nu mai are de ce să îţi facă griji pentru încălzirea de pe parcursul anotimpului friguros; de fapt...nu mai trebuie să se îngrijească de nimic! Nici măcar despre viitorul lu' fie-sa...)

Dar bineînţeles că eu sunt un cetăţean respomsabil, şi voi veghea cu mare grijă să nu îmi intre nimic străin în corp. Şi dacă totuşi se întîmplă nenorocirea aista, să mă testez şi să umblu cu râtniţă din aia...până aflu rezultatul (bineînţeles că acea podoabă o voi folosi chiar şi în cazul celei mai micuţe răceli, că nu vreau să o împrăştii printre cei dragi). În rest...Dumnezeu cu mila...că pot să mor liniştit în aşteptarea vreunui ajutor de la stat! Oricum, până gată morţii ăştia cu vaccinul şi până intră el în funcţiune la persoana injectată cu aşa ceva, cred ca_cam trece isteria cu gripelniţa.


P.S.: Astăzi s-a sărbătorit Băsday (ruşine mie, că am aflat abia spre seară de chestia asta!). Sau mă rog...a sărbătorit, cam huiduit şi puţin răguşit pe alocuri. Politicioşii l-au cadorisit deja, prin refuzarea cabinetului voinicului răsărit dintre peticele măsii (mesei, desigur) de croitorie (ptiu! dar câte tone de unghii mi-am mai ros din cauza nerăbdarii de a afla rezultatul votului de investitură!). Ca să îmi dovedesc respectul şi bunele intenţii, cred ar fi frumos să execut şi eu ceva cu iz sărbătoresc; dar cum momentan sunt cam strâmtorat la buzunar...îi ofer mult iubitului conducător un cadou de pe internet:

Un comentariu:

  1. aaa... mersi... acum imi vei eclipsa opera "porceaina gripa" pe care voiam sa o postez!

    RăspundețiȘtergere