miercuri, 18 noiembrie 2009

Tunelurile neruşinării


În zilele noastre, toţi analiştii ţării se dau de ceasul morţii să afle dacă diseară va mai avea loc vreo confruntare. “Dar oare se va mai ţine? Şi dacă da, la ce oră?? Care idioţi plini de idei se vor înfrunta în mirajul conceptelor şi soliditatea viziunilor?? Cine va participa?? Ce teme se vor aborda?? Offffff…f f f f f f…oficial încă nu se ştie nimic! Crăpăm de nerăbdare să aflăm care va fi verdictul!”
Şi mie mi se rupe! Sincer şi din toată inima!

Sâmbătă s-a spus că Mircică Pesedel nu a aceeptat măscăria televizată de la Cluj, deoarece a fost prea din scurt; pac-pac-pac-pac, hai să ne cotonogim filosofic! Ete...da; na-ţi-o frântă, că ţi-am dres-o! Păi Măria Sa Gionul Pădurii, se porneşte mai greu, îi trebuie un preludiu ceva mai lung..Întâi îi spui, apoi se retrage singur cu idea, o priveşte din toate părţile, îi pipăie zonele mai erogene unde s-ar putea ivi ceva necurat…o admiră în toată nuditatea ei, apoi îşi face planul de bătaie şi iese vânjos la atac. Dar toate astea cer timp…nu se poate de pe azi pe mâine! I se scoală cheful Băselului şi toţi tre' să joace aşa cum îi urcă sau îi coboară lui popularitatea în sondaje! Nu….nu se poate aşa ceva! Noi suntem (plural majestatic) om serios, băi nenicule!
Şi ca să nu râdă lumea de el, să nu îl facă laş sau impotent de stânga, micuţul a propus o nouă întâlnire…din timp, frumos, ca să se poată pregăti; că doar aici se vor discuta teme serioase, nu se vor presta bălăcăreli puerile sau dansuri pe bara mârlăniei..

Teoretic, mai sunt vreo 2-4 ore şi încă nu se ştie ce va avea loc, unde şi între cine. Ideea generală e că se va face în grup…ceea ce e bine; pentru schimbul de experienţă, pentru etalarea virilităţii neuronale…pentru popor, care va putea stabili cine este mai talentat la jocurile în ….mulţi.
Practic, mie nu prea îmi vine să cred că hutt-ii ăştia încrăvăţaţi îşi fac planurile de la o oră la alta. “Pe cine caftim diseară?? Nu ştiu…să mai trăim noi până atunci, şi vedem ce ne-o aduce norocul în croşeu!”. Hai măi, ce naiba! Ăştia ştiu cu siguranţă ce vor face diseară, dar le place să se dea în bărci! Mai trag şi ei o abureală, ca să ne mai treacă şi nouă timpul. (pe principiul “tu te faci că refuzi, eu mă fac că mă indignez”). Probabil vor să dea impresia că lucră din greu pentru binele ţărişoarei, că asudă şi suspină pentru ca să ne fie nouă bine şi a ne putea creea o imagine cât mai obiectivă şi precisă despre omul pe care vrem să ne călărească naţiunea…adică se se urce în şa, să ia frâiele şi să ne călăuzească spre lumină.

Chestia e că toţi sunt prinşi în hora asta cu “uite colea, dar prin gard” dintre catindaţi, şi metroriştii protestează aiurea-n tran…adică subteran! Au ieşit şi ei ca păduchele în frunte, că “dom’leeeeeee….aşa nu se mai poate! Până aici! Adică, cum vreţi voi ca noi să putem trăi dintr-un salar de mizerie, de numa 2500 de lei??!!”
Hooo…cu tata, dragii mei! Păi…băi lipitori cretine! Băi idioţilor! Băi javre mizerabile! Voi aţi chiaunit de tot?? V-aţi prăjit la şomoiogul gânditor?? Salariu mizer, pestru 6 ore de lucru?? Păi voi ştiţi, băi nemernicilor împuţiţi, cum e să trăieşti dintr-o leafă de 450 de lei pe lună??? Ştiţi cum trăieşte o familie de 3-4 membri, cu 1000 de lei?? V-aţi întrebat vreodată, cam câte miliarde de conaţionali se lăfăie cu 2500 de lei pe card?? Câtă lume înnebuneşte, neştiind cum să mai drămuiască şi ultimul leuţ pentru plata impozitelor, pentru a nu fi azvârliţi din case??

Un inginer se freacă de-am pixu' prin şcoli 20 de ani şi are salariul de încadrare între 1000 şi 1400 de lei! La peste două mii ajunge după cel putin 5 ani de serviciu… Un medic îmbătrâneşte studiind, şi cu greu are salariu ăsta; deşi viaţa unui om poate depinde de priceperea lui... Un învăţător plămădeşte viitorul glorioasei ţărişoare, dar nu primeşte atât.
…Şi voi vreţi mai mult, ca să beliţi ochii la nişte şine?? Aţi tâmpit de tot???

Dar sunt rău…na-na, na-na, cu rigla la palmă!
Nu zice nimeni că e uşor ce faceţi, sau că nu aţi merita mai mult. Nu spune nimeni că e o fericire să fii privat de lumina naturală şi să nu poţi simţi adierea vântului. Dar mai cu frână băi sceleraţi ordinari…că dacă se merge aşa, toată lumea care munceşte prin ţara asta ar trebui să iasă pe străzi! Toţi ar trebui să o ţinem tot într-o grevă generală, până ajungem şi noi la o iluzie a normalităţii. Nimeni nu primeşte cât ar merita...nici medicii, nici profesorii, nici barmanii sau infirmierii din spitale!

“Eu nu circul cu metroul, dar îi susţin pe grevişti! De ce să nu primească dreptul lor??” Aşa se lăuda un macac descreierat. Băi, tu eşti imbecil?? Da’ cum ţi se pare ca mă-ta să orbească, chinuindu-se să bage pe ac la vreo croitorie de căcat, apoi să nu aibă bani să îşi facă un control oftalmologic şi să îşi ia o pereche de ochelari? Cum ţi se pare atunci când copiii ţin post negru, pentru că părinţii sunt şomeri sau muncesc ca dobitocii în jug, pentru câteva sute de lei lunar?? Ce părere ai despre familiile care degeră prin case, pentru că salariul minim pe economie nu le permite să aprindă focul? Ce crezi despre mămăiţele care fac infart, pentru că după 40 de ani vechime în câmpul muncii, nu îşi permit nişte amărâte de medicamente pentru tensiunea inimii?? Dreptul lor care mai este?? Fugea un câine cu el în gură??
Nu circuli cu metroul?? Nu îngheţi prin staţii, nu te baţi disperat să prinzi un milimetru în tramvaiul care să te ducă la lucru?? Nu îţi zdobeşti faţa de geamurile autobuzelor arhipline? Nu ştii ce simte o tonă de sardine înghesuite într-o conservă?? Păi taci dracu’ din gură şi nu mai face atâta fală cu bunele tale intenţii! Sau pe ăştia îi iei cu căcaturi din alea gen “gândeşte pozitiv” şi “ai încredere în viitor, că va răsări soarele şi pe strada ta”??

“Eu nu îmi doresc nimic pentru mine, dar vreau ca tuturor să le fie bine! Nu ştiu de ce..cred că aşa am fost eu croit. Să mă sacrific pentru binele colectivităţii… ”
Hai băi Lache, mă scuteşti??? Când termini cu vrăjelile astea de martir altruist şi nevinovat?? Te crezi vreun miss şi scopul tău este să impresuonezi juriul?? Vrei să arăţi cât eşti de imparţial şi de cult în cap??

S-a afirmat că toate acestă nebunie insolentă este pusă la cale de P.S.D...în care se poate vedea cât de acânc îi străpunge la ficaţi pe mizerabilii ăştia de soarta prostimii (din punctul lor de vedere categorisiţi asa). Noi decât să le dăm ciolanul la bot...că apoi, 5 ani de zile, nu mai existăm!

Şi uite aşa, dragii moşului, viaţa merge înainte şi proştii odată cu ea!






UPDATE: Cică au hotărât ăştia se se confrunte...sau aproape. Pe la 18,00 era un pletos bărbos, o potârniche sau ceva şi încă vreo 2 iluştri necunoscuţi, care se rupeau ei în figuri patriot-idiologice.
La 19.15 se zice că Antonescu va da un comunicat de presă legat de soarta bătăliei ("În săbii să ne tăiem, în ciorapi să ne mirosim sau în idei economice să ne învrăjbim???"). Indiferent ce va avea de spus, părerea mea este că zarurili au fost aruncate de o grămadă de vreme iar ăia interesaţi şi-au ros degeaba gheruţelede nerăbdare. De fapt nu degeaba...pentru patrie şi menţinerea ridicată a moralului ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu