joi, 12 martie 2009

Taxomania



Conform ultimelor estimări, în scumpa şi dulcea noastră Românica se plătesc (adică NOI PLĂTIM) 558 de taxe şi impozite!!!
Drăguţ, nu? Oare cine le inventează? Şi dacă tot pune la taxat toate prostiile care le visează noaptea, de ce nu a făcut un număr “rotund”? De dragul imaginii….De ce nu sunt 560 de taxe? Sau 600, ca să fie un număr “şi mai deosebit” (în felul ăsta puteam măcar fi prostiţi că noi plătim de fapt doar 6 taxe - zerourile nu reprezintă nimic, nu-i aşa??). E complicat rău de tot cu ţărişoara asta….
Dacă tot vor să ia ditamai împrumutu’ de la europeni, ca apoi să plătim tot noi, nu ar putea să o ia mai pe scurtătură? De ce se scarpină “cu boltă”? Se împrumută, (şi iau tot ei banii, bineînţeles….“ca să învârtoşeze economia asta muribundă”), apoi măresc taxele ca să plătim noi datoria…Nu este mai simplu să bage de acum încă vreo câteva impozite?
De exemplu:
· Impozit pe prostie (fără limitări de sex, vârstă sau venit)
În felul acesta, visteria ţării se va umple într-o “clipuţă”...(păi dacă prostia tot nu doare – pentru că dacă ar durea, trei sferturi de populaţie s-ar tăvăli în chinuri – măcar să avem un câştig de pe urma acestei abundente bogăţii...)...Taxa auto nu s-ar mai modifica a “n”-a oară din aprilie…Nu s-ar mai promite “că dacă mă alegi pe mine, în ţară va curge lapte şi miere”, iar NOI nu i-am mai crede…Nu ar mai face audienţă maximă la tv. toţi “schimbăcioşii” care “şi-o iau pe coajă”, toate târfele care se “ţigănesc” în direct, toţi/toate tâmpiţii/tâmpitele care se apucă afectaţi de “lălăit” sau toate sexoasele care participă la vreun campionat naţional de “putut”…
· Impozit pe nesimţire
În felul acesta, “bravii cetăţeni” care merg la “un grătărel şi o berică” la iarbă verde, nu vor mai lăsa totul ca o imensă cocină în urma lor (Stai puţin, că se apropie 1 Mai!!!). Limuzinele nu vor mai ocoli legănîndu-se ostentativ craterele din şosele. Poliţia nu va mai băga la “bulău” nici o bătrânică care a mutat 3 pari mai încolo (în timp ce criminalii, violatorii şi marii mafioţi zburdă liberi “prin munţi şi câmpii”, sau îşi târâie fundul pufos şi îngălat pe vreun fotoliu din piele moale aşezat “cu schepsis” în vreun post de conducere). Bolnavii nu vor mai fi lăsaţi să moară în case, pentru că ambulanţa face “plimbări romantice sub clar de stele” cu toţi beţivanii şi drogaţii…”Regii” nu s-ar mai lăuda în gura mare cu afacerile lor înfloritoare, “care lipsesc cu desăvârşire”.
(Acum ar fi barem 560)
· Impozit pe snobism şi parvenitism
În felul acesta nu vom mai vedea “amărâţi” care îşi mănâncă cuminţi sandwich-ul cu gem învelit într-un ziar vechi, aşezati pe capota unui Porsche sau neghiobi care îşi spală Lambo-ul cu apa de la cişmeaua din centrul oraşului. Nu vom mai vedea cum toate şcolăriţele se aşează “silitoare” în poala “babalâcilor putrezi de bani”, doar ca să ajungă “Doamne cu năsucul pe sus”. Nu vom mai face turism “de interes naţional” la Milano sau Paris, unde “stă tata gentuţelor fistichii si a balerinilor de firmă ”. “Potecile” naţionale nu ar mai fi străbătute din minut în minut de coloane de maşini licuritoare, care conduc la toaletă vreun umflat gelat şi cu diplomat. Maneliştii cu burdihan care oftează după “pipitze” unduitoare nu ar mai ajunge “marile figuri artistice” ale patriei. Cavourile nu ar mai avea turnuleţe, termopane şi crucioce sclipicioase cocoţate sus de tot, la vedere.
· Impozit pe sindromul “fata lu’tata”
În felul acesta, singurul merit al cuiva nu ar mai fi acela că are pilele potrivite...Şoferii nu ar mai ajunge Marii Consilieri de Industrie Alimentară ai ţării…Gigoloii Naţionali nu ar mai fi aceia care deţin cu mândrie cheile de la Astonul lu’ tăticu…”Şefiţele” care ne conduc spre belşugul european nu ar mai fi dintr-acelea care “nu vor să vorbesc” cu noi….Nepoatele colaterale nu ar mai ocupa dezinteresat “doar” un scaun de consilier guvernamental...Nu te-ai mai împiedica prin orice instituţie de Clanu’ cutare şi cutare...
Şi ca să relozvăm două dintr-o lovitură, mai am o propunere: de ceva vreme se tot vorbeşte despre revenirea la titulatura de “ţigan”, pentru că cea de “rrom” ar creea confuzii entice. Se ceartă toţi cu îndărătnicie, ca disperaţii, dar nu ajung deloc la vreun rezultat… Dar dacă ne-am schimba noi titulatura ţării? Dacă ne-am numi taxomani, locuitori ai frumoasei Taxomania? Simbolul naţional ar fi “Leul biciuit de dresorul Euroi”, imnul de stat ar fi “Oooooooooo…!!!! Datoria mea… ” iar preşedintele ne-ar cuvânta oacheş dintr-un Rolls Royce fabricat la comandă?

SUS TAXXXXAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!URA! URA! URA!

Un comentariu: