sâmbătă, 21 iulie 2012

Cel mai fericit dintre pământeni

Io-mi bag picioarele în ea de viaţă!
M-am plictisit, serios de vă mint. Toată lumea este cu curu-n sus! Da' ce aveţi fraţilor, n-aţi dormit bine azi-noape? Nu a mers dildăul şi v-aţi înfipt un ghimpe-n cur, uitînd să-l mai scoateţi?? Unde mă duc, cum mă-ntorc, tot peste feţe ca nişte pungi ofillite dau! Mohoreala, nervi, ţipete şi sudalme! În  prispa mă-sii de treabă, zici că-i grădină zooloică cu fiare turbate, nu oraşe populate de oameni!
De ce toţi sunteţi ca nişte arcuri sub tensiune şi eu atât de calm?? Sunt în sfârşit autist, sau doar imbecil??
"Tu de colo...Ia-te de ciuf şi dă-ţi 2 palme!! Ce-s nervii ăştia pe tine?? Vezi că faci atac cerebral, ia-o mai uşor! Stai oleacă la umbră, inspiră adânc, gândeşte-te ce frumos era când ai mers la plajă...fetiţe mişto, ai? La mare, la soare, gagicele sunt goale...Nu te simţi mai bine? Stai pe cearşaf cu berea-n mână şi privirea deşirată în toate direcţiile, te joci cu picioarele-n nisip, iei o gură de licoare şi râgâi ca porcu (nu-ţi face probleme...eşti nesimţit, dar e ceva normal), apoi....Ce te-ai învineţit aşa?? Expiră bă boule, că-ţi crapă bronhiile!!! Omule, tu mă dai de necazuri, pe cuvântul meu!"

Da, e cald, ştiu!! Câteodată simt că-mi pică tot capul de toropeală, plus că în 5 minute curge ditai fluviul de pe mine! Dacă aveam un post de radio, după ora exactă puteam prezenta fără probleme cotele apelor Dunării. Ei, care Dunăre şi voi acu! N-aţi aflat că mi-am tras Dunăre proprie?! Dar să nu-mi săriţi în că vreţi plajă şi pescuit, că vă dizolv! E extrasezon, nu se poate!! Nu-i nimic, nu vă deranjează? No, staţi voi numa să-mi deschei cămaşa şi-o vedeţi în toată splendoarea ei!! 

E cald...foarte cald. Extraordinar de cald. Stai 5 minute în soare şi ţi se usucă gladiolele. Îţi ia foc retina! Lumea din jur se transformă într-un colcăială de oţel topit şi rocă arzîndă. Gura devine o dună de nisip iar esofacul se carbonizează în timp ce Moarea Moartă începe să izvorască din tine. Inspiri aer fierbinte care te usucă pe interior ca un cancer. Te simţi lipicios şi murdar ca o picătură de sudoare de pe un cal muribund.


Cu toate acestea, să-mi trag pălmi de eu nu mă simt bine! Asta e...căldura pentru mine e ca o cană de apă pentru o floare uscată! Nu în exces,pentru că orice deviază din scara echilibrului stoechiometric devine otrăvitor - dar tot îmi este bine.
Închid ochii, ignor iritarea şi mă imaginez făcînd surf pe Oceanul Atlantic, cu briza marină suflîndu-mi în plete. Vâj...vââjjjjjj...Aaaa, era doar o maşină care a pus ditai colbu pe mine? 



Nu contează, sunt ok! Decât să-mi fie frig, mai bine să-mi fie cald! Vă ofticaţi?? Ce dracu' vreţi să fac dacă aşa m-a construit pe mine Mama Natură?? Absorb căldura ca o baterie solară, în puii mei! Gălgăie energia-n mine ca apa într-un jacuzzi...uneori am impresia că dacă-mi înfigi un bec între obraji, s-aprinde!  Btw, care aveţi nevoie de o scădere la factura de curent electric?? Sunt ieftin la închiriat cu ora, iar la o zi întreagă, fac reducere. :D 

Nevermind.
Prima lege a budismului spune că "izvorul suferinţei este dorinţa".
Cu puţin timp în urmă, o prietenă povestea despre fericirea din lucrurile mărunte. 

Cu toţii ne dorim superbul, dar este intangibil. Prin urmare, cheltuim energie şi timp să-l atingem...ne concentrăm asupra lui, ne limităm nevoile şi direcţia acţiunilor. Ne îndârjim, ne asprim, pentru că, nu-i aşa? Victoria este a celor hotărâţi.
În timp, poate ne atingem ţelul şi suntem fericiţi. Sau dezamăgiţi, pentru că nu este aşa cum visam. Sau pur şi simplu nu ne mai putem bucura de el...psihic, suntem prea epuizaţi. Şi mai e ceva: dacă nu îl atingem?? Ce facem? Pentru ce suferim? cu ce rămânem din asta?

Urăsc idioţeniile filosofice care-ţi dau o aură de înţelepciune multimilenară. "Adevărul e în inima ta", "Priveşte cu sufletul, nu cu ochii" sau "Banii nu aduc fericirea. Noi, ca nişte eminenţe spirituale ce ne aflăm, suntem satisfăcuţi doar de perfecţiunea ideilor abstracte"... "Cunoaşte-te pe tine, apoi pe alţii"...ya, right! Cum spui tu şi apoi mâncăm! Ce zici de asta??
Însă fericirea din picături...pe undeva, are o logică. Acele chestii insignifiante pe care de mult nici nu le observăm...zbânţuitul pe o melodie dată la maximum, o clipă de odihnă la umbra unui brad dintr-un parc sau alergatul la vale, pe coama unui deal...câteodată sunt singurul sprijin după o cădere în gol.  
Prin urmare, are dreptate


...cel puţin, în parte. La un momentdat ţi se cam ia să baţi din palme ca o fecioară în faţa unei acadele. Fericirea de a mirosi o floare parcă nu se compară cu aceea de a savura un cocktail cu umbreluţă pe un yacht în Caraibe...prin urmare, vrem! Vrem! Vrem!

Am avut o săptămână grea. Ieri a fost o zi dificilă, astăzi la fel. 
În afară de asta, a revenit căldura...Iupiiiiiiiiiiiiii!!!! Acum 2 zile m-am trezit cu picioarele îngheţate şi m-a secat la inimă! Nu vreau să se gata vara!! Hai, măi, mai las-o-n sânge, că abia a venit! Vreau căldură! 50 de grade, 80 de grade!! Nu contează!! Spiritele puternice se făurăsc în incinerator..iar mie mi-ar plăcea să fiu puternic. Katana, frate! Tai glonţu-n 2, nimic nu mă pune jos. Nimeni, oricât şi-ar da silinţa sau o face doar din greşeală!

Sunt sătul de tâmple cu vene pulsînde şi ochi lehămesiţi. Aveţi bale, înghiţiţi-le, nu am chef să le văd!Zbieraţi dracului într-o pungă şi fugiţi de-o spargeţi în sălbăticie, eu vreau linişte şi pace. Un loc luminat, un loc cu verdeaţă...Cu toţii avem probleme! 
Dar, nu vă temeţi!!
Tăind împrejur cu privirea, am constatat că măcar astăzi, am fost cel mai fericit dintre pământeni. De ce? Simplu: "cel mai tare cadou ever" se întoarce!!



"Ladies and gentlemen!!! Madames et monsieurs!! BĂĂĂ!!! Fiţi puţin atenţi, că nu vă fată vaca fix acu'!!
We proudly present the one and only  Artoo Detoo! APLAUZE!!! 
No, cât de tare-i asta? I'm a bad ass mother fucker!! Târârârârâmmmm...bad to the bone..tu-ru-ru-ru-rumm...b-b-b-b-b-baddddd!!!
Aaaaaa...şi să nu vă mai spun că şi beculeşte! Dacă-l apeşi la Punctul Sensibil, proiectează pe perete holograme cu cele mai importante persoanaje din saga Star Wars! 

Who-s the man?? Who-s the fucking man?? 

P.S.: Mulţumesc deosebit celor care mi-au furnizat un nou material blogoscibil. Dă măi...da...nu mai fi aşa uimită, cu tine vorbesc! ;)

2 comentarii: