marți, 14 decembrie 2010

Uite criza, nu e criza


Acum triliarde de ani, într-o frumoasă zi de martie, în ultimele zeci de secunde ale unei emisiuni de la la TVR1 Băsescu se dădea în bărci, plin de exaltare: CETĂŢENI, "se pare că am ieşit din criză"!
Bineînţeles că s-a părut fix pe invers. Bineînţeles că a fost doar praf aruncat cu graţie, în ochii cret...dulilor. Oricum, secvenţa face parte din clasicismul istoriei antice. A trecut.
Numai că Întâiul Chel al Patriei recidivează:

"Băsescu: „România a depăşit momentul critic“. Mulţumesc UDMR că, alături de PDL, a trecut ţara prin criză"
[ACELAŞI Traian Băsescu, 10.12.2010, http://www.antena3.ro/]

(După extincţia dinozaurilor, topirea gheţarilor şi dispariţia rinocerului lânos)

"Suntem încă în perioada de criză, dar cu perspectiva să ieşim din recesiune în al doilea semestru al anului viitor"
[Traian Băsescu, luni 13.12.2010, http://www.stirileprotv.ro/]

Iar? România intră o dată în criză, dar iese pe sistem continuu, ca nişte cârnaţi la maşina de tocat?
Ce să fie oare? Demenţă în ultimă fază? Să fi fost sub influenţa lui Jack (Daniels) sau Johnny (Walker)? Nu că n-ar fi prima dată... Nu ştiu, zic şi eu! În ziua de azi, când să există atâtea flăcărici îmbulinate şi Aleodori talentaţi, mai ştii, vrăjmaşul? Odată ce mi se-nfoaie de virilitate şi mi ţi-l încinge pe bietul mariner! Cum stă el la pervazul cârmei sale, visînd la stele, odată ce îl păleşte un bobârnac de energie diavolească drept în ceafă, de-i ia minţile cu totul!
Sau poate o fi făcut vreo reevaluare din aia faimoasă, de-a lui? Nu că n-ar fi prima dată...se cunosc cazuri când un căcat e un căcat împuţit când se culcă, iar când se trezeşte, după o atentă şi detaliată reevaluare, scrânjoiul mirositor se transformă într-o apetisantă plăcintă cu răvaş.

Omul ăsta chiar nu mai ştie ce sloboseşte pe gură, sau ne crede imbecili pe toţi, o mână de pupincurişti retardaţi care îi ling slăvitu-i nume?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu