joi, 23 septembrie 2010

Răsplata cea de pe urmă

În toamna asta, România a intrat în zodia grevelor şi a protestelor de stradă (pentru a câta oară?). Oamenii sunt nemulţumiţi pentru scăderea salariilor şi disponibilizările nou anunţate, dar şi pentru condiţiile precare în care muncesc.
Şi au ieşit...şi nimic. Vax albina. Luni se anunţaseră zeci de mii de mitingoşi, au apărut decât o mână de jumuliţi rupţi în cur; în rest...bate vântul, frunza-n dungă. Un lider sindical se plânge în gura mare: „Este o apatie de neînţeles a oamenilor”; s-a spus că eşecul protestelor trecute s-a datorat faptului că populaţia nu este încă conştientă de micşorarea salariilor. Haideţi să aşteptăm până îşi vor vedea primii flutaraşi cu salariile de râs, că se va dezlănţui Iadul pe pământ. Am aşteptat şi nimic.”Haideţi să mai aşteptăm!”. Ce dracu să mai aşteptăm?? Să îmi vină ciclul, sau ce? Ăştia ori sunt cretini, ori sunt cretini! Din două, una!

Personal, zic că din două, nici una. Că doar trăiesc şi eu în sânul unei comunităţi şi văd ce mentalitate idioată au specimenele astea. Exact pe principiul ciobanului mioriţian, care nu ar mişca un deget ca să nu îi mai crape ăilalţi 2 capul. Nu e apatie, e credinţă în Dumnezeu: ”Dacă Dumnezeu, Drăguţul, aşa vrea, noi ce putem să facem? Este rău acum, ne va fi şi mai rău, dar ce putem face? Suntem prea mici să ne audă cineva, nu are rost să facem gălăgie. Şi atunci, unde să ne ducem? (La dracu, cât e planeta de largă, voi nu aveţi unde merge?) Ce, crezi că în altă ţară umblă câinii cu covrigi în coadă? Şi la ei este criză, şi la ei e rău. Cine-a plecat, a făcut-o pentru că aveau rude pe acolo...sau dacă nu, au plecat să se prostitueze, să fure sau să cerşească. Noi suntem oameni integri, stăm aici şi suferim, să câştigăm Împărăţia Raiului! Fie pâinea cât de rea, tot mai bună-i în ţara mea. Ai uitat? Dacă ne rugăm, nu se poate ca Domnul să îşi întoarcă faţa şi să nu se salveze!”

Şi atunci am înţeles. Eeee..mânca-v-aş eu ficaţii, de oamen idioţi! Aşa stă treaba? Oricum pentru mine viaţa e trăită de altcineva, din moment ce nu sunt speranţe să părăsesc vreodată coclaurile astea de căcat cangrenat! De acum încolo, voi face tot ce stă în puterea mea să fie rău. Zisesem că nu mai votez niciodată, nici dacă viaţa mi-ar depinde de asta. Dar nu...românul merită cu vârf şi îndesat tot ce se întâmplă, iar eu vreau sânge, vreau să se aleagă praful de ograda asta plină de mortăciuni intrate în putrefacţie! Vreau să fie rău, rău de tot! Zilele trecute, nişte vecini s-au păruit grav de tot pentru că soţul nu îi putea justifica soţiei 50 de lei şi sărăcise bugetul familiei, risipind în vânt (pe băutură şi ţigări, adică) bruma de bani. Şi dă-i cu urletele şi înjurăturile! Dar asta e prea puţin...vreau mai rău! Vreau ca românul să se târască ca şerpii sub greutatea datoriilor, vreau să mănânce cenuşă, noroi şi sânge. Dacă tot ne jucăm, păi să ne jucăm, frecu-v-aş în nas de cretini!! La viitoarele tururi de scrutin, voi alege pe cine e mai rău! Candidează Piticul Porno, eu pe ăla pun ştampila! Se bagă DDDD-ul în direct, înregistrat şi în reluare, cu Udrea...atunci sunt cam în cumpănă...deşi cred că o alege pe Udrea, pentru că doamnele au întâietate. Candidează Satan împotriva lu’ Mă-sa, o votez pe mă-sa, că e mai bătrână şi are mai multă experienţă la distrugerea în masă.

”De ce aţi venit aici?”, întreabă reporteriţa, cotcodăcind parcă dată pe rapid; ”Ca să îl dăm jos pe Băsescu” (a câta oară se întâmplă asta, tu, gibon prost?) răspunde protestatarul furios, agitînd o plancardă (aşa se spune la mine în cartier) pe care scrie ”BĂSESCU - WANTED” şi aruncînd cu ouă stricate. Băi oamenilor, aveţi paraziţi la creieri? Nu vă înghesuiaţi voi, nu voi rupeaţi uşile centrelor de votare nu mai departe de acu’ juma de an, să îl ştampilaţi pe Tătucul Luminat (n-am zis-o eu, ci blonda protejată), ca să se lupte cu comuniştii?? Se luptă, aveţi orbul găinilor de nu vedeţi? Să vă dea în goarnă până căpiaţi, acum! ”Mă-mpiedic de tine, bebe...o yeee...” cântă băsescul, şi harşt! Mai rade capul unui communist!

”Este o apatie de neînţeles a oamenilor”…pentru că oamenii sunt credincioşi cu adevărat. Tot la Carte scrie că fiecare primeşte întotdeauna ce merită. Aşa că…nu vă emoţionaţi, luaţi de serviţi un Băsel cald!!

UPDATE: Ieri cică manifestanţii s-au cam busculat cu jandarmii, în faţa sediului guvernului. Drăguţ, dar total inutil...pentru că palatul Victoria era pustiu la aceea oră; nu era nimeni care să-şi ude chiloţii de frică, nu era nimeni care să le asculte jelania.

2 comentarii:

  1. am vazut ca te-a indexat un site. ia uite: http://politica-interna.ubix.ro/blog/gabrieljilaveanu.blogspot.com

    trebuie si eu sa m-apuc sa scriu c-a trecut prea mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştiam. Da' mie ce îmi iese la afacerea asta? Ochii ca la melc?

    Iar m-au luat zambilicii de creier şi îmi vine să termin aventura blogărească, că e doar consumatoare de energie şi timp. Cunosc însă câteva persoane care ar avea orgasm multiplu de atâta extaz, aşa că mă mai gândesc; nu vreau să fericesc în halul ăsta pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere