sâmbătă, 31 iulie 2010

Retardaţi din tată-n fiu

"Aproape jumătate dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului şi că roşul alungă deochiul.
Sunt concluziile unui studiu potrivit căruia doar 1% dintre români au cunoştinţe serioase în domeniul ştiinţei. Un procent, faţă de 17%, în Franţa sau Germania."

Credinţe de Evul Mediu. Ce dracu' să mai zici?? Laşi capul în jos, îţi blestemi soarta că te-ai născut taman aici, în stufărişul ăsta de cretinitate, şi plângi. Îţi plângi soarta în linişte. Ce poţi să mai faci?? Ce ai putea să mai faci??

În urmă cu vreo 400 de ani, Galileo Galilei murea, susţinînd haliocentrismul. Dar românii nu au auzit de aşa ceva...şi totuşi. Băi, cum să susţii, în mileniul 3, că soarele se învârte în jurul pământului?? Cam cât de cretin să fi numai ca să gândeşti aşa ceva, d-apoi să mai şi scoţi pe gură?? Te pomeneşti că dacă mai întrebau ăia şi de ce a căzut mărul lui Newton din copac, jumătate din participanţii la studiu nu ştiau că Newton avea un măr şi cealaltă jumătate ar fi răspuns "Pentru că aşa a vrut Dumnezeu"! Băi fraţilor!!!! Deci ăştia nu te puneau să rezolvi integrale de volum, nu te întrebau ce sunt solurile, din punctul de vedere al chimiei anorganice! Pur şi simplu voiau să afle ceva de bun simţ, care teoretic, orice şcolar de clasa a patra trebuie să ştie. Nu te întrebau cosmogonie egipteană, nu voiau să afle cine a fost mai întâi, oul sau găina!! Ce dracu', aşa de analfabeatăt este adunătura asta de idioţi, încât să glăsuiască inepţii ATÂT, dar ATÂT DE MARI????? Atât de idiot este jegul ăsta de populaţie, că nu mai are cultură nici cât un vierme retardat??? Păi atunci, la ce dracu să te mai miri că ne merge cum ne merge??
Sunt curios însă, ce categorii de populaţie or fi întrebat. Doctori?? Ingineri?? Studenţi cu 3 facultăţi?? Australopitecii?? O şleahtă de babuini?? Pe oamenii cavernelor?? Voi vă daţi seama în ce stadiu de sălbăticire îşi duc ăia viaţa?? La cât sunt de cretini, mă mir că nu uită să şi respire, fără ajutor specializat! Hăă, hăăă?? Acum tragem aer în plămâni, da' toţi în grup, să nu rămână vreunul în urmă, apoi ce facem?? Stăm aşa să ne învineţim?? Să ne explodeze ochii în orbite?? Nu, dragii mei...Pentru cei ce nu au ghicit încă, următorul pas este "expiraţia", adică golirea de aer a plămânilor (acei săculeţi din piept care încep să ne ardă dacă uităm să executăm această operaţiune crucială).

Bă, dar stau şi mă gândesc: cum dracu' să-i pui pe ăştia să conducă o ţară?? Cum să le ceri să înveţe politică, istorie, economie, inginerie agrară?? - Desigur, întrebările nu au fost adresate Înaltelor Feţe Ale Politicii, ci prostimii de rând...din sânul căreia au ieşit rotunjorii fleşcăiţi cu aere de Dorobanţi. Ce să mai zici?? Unu' se rupe-n cosit şi cioplit copacei, o altă genie dă cu mopul şi tricotează în direct...o minunăţie! Ce să mai zici! Te uiţi şi plângi, te uiţi...şi speri ca japonezii să inventeze mai repede maşina timpului, ca să te oferi vololuntar pentru călătoria de încercare.

Cât despre superstiţii...ştiam. Dacă s-au născut tâmpiţi care să spună ca România este grădina Maicii Domnului şi oameni care profanează mormintele doar pentru că o handicapată are impresia că o bântuie moroiu de unchi-su, orice este posibil. Îţi legi ceva roşu de puţă ca să nu te deochi când mergi la plajă, te-nchini lângă biserică că te ajută Dumnezeu să câştigi la Loto, aprinzi un anumit număr de lumânări în cruce, ca să-ţi găsească serviciu Cel De Sus, scuipi de 3 ori şi dai cu spatele 3 paşi când vezi o pisică neagră, îţi iei chiloţii pe dos ca să ai succes la cu...gagici când pleci la disci, şi...orizontul ţi-e deschisîntotdeauna, pentru alte şi alte superstiţii. Să ne ajute Dumnezeu!



P.S.: Deci: fiţi atenţi că mă posedează Mama Omida şi fac o previziune de maestru Yoda în extaz: "O să trăim în ţara asta ca în Occidentul de acum 300 de ani, fix atunci când Soarele se va învârti în jurul Pământului, şi nici o zi mai devreme!
AM ZIS!"

Un comentariu: