miercuri, 15 iulie 2009

Plăcinta de la minister


ŞOC!!! SENZAŢIONAL!!! BOMBĂ NUCLEARĂ DE ULTIMĂ ORĂ!!!
Mini-strica Monica Iacobriţi a demisionat, din cauza campaniei denigratoare la care a fost supusă ea şi familia ei! Băi, aţi mai auzit de aşa tupeu insultător? Mie, sincer, mi-a făcut pielea ca de..cocoş şi creierii capului harcea-parcea! Nu a renunţat la servici pentru că a intrat cu mâna până la umăr în banii contribuabililor (a.k.a. “bugetul statului”), pentru a plăti campaniile electorale ale europarlamentarilor (după cum mărturiseşte însuşi Măria Sa, Unicul Băsel), ci pentru că a fost lezată în imaginea ei de om care-şi vede de mânărelile lui nevinovate! Mai avea să ne spună că i-a fost afectată calitatea de soţie şi mamă, iar plăcinta era gata ornată cu cireşe, şi pregătită pentru îmbucat!
Eu însă nu sunt de acord cu demisia asta…pentru că am un mic filing că acum, Moni (să pupe mama pe ea de corectă) va dispărea din viaţa publică (măcar o perioadă), pentru a se reîntoarce ca o femeie de succesuri în afaceri, când se vor mai linişti apele.

Dacă un simplu cetăţean care munceşte undeva, face o greşeală cât este în post şi provoacă o anumită pierdere companiei, i se taie din salar în fiecare lună, până când prejudiciul este recuperat. Dacă dauna este prea mare, el poate fi dat afară, fără ca pe director să îl jeneze nici măcar o umbră de junghi.
Cineva care a executat o mică furăciune de la buget, de numai cinci-şase sute de mii de euro, ce ar trebui să păţească?

Chestia cu demisia e o porcărie de prostit proştii; pentru că duduica asta tot se va lăfăi în bani nemunciţi; tot îţi va bâţâi poşetoaca (din piele de anaconda dresat) pe mânulă, dispreţuitor; tot îşi va bate joc din gros, de populaţia ne-politică…
Dar dacă ar fi fost obligată (cu frumosul) să returneze totată suma pe care nu o poate justifica? (din averea proprie, desigur) Dacă i s-ar cere o dobândă de….80%, plus alte vreo 10 procente pentru fiecare zi de întârziere a înapoierii “creditului”? Dacă apoi ar fi exclusă din viaţa politică, şi nu ar mai fi “angajată” în acest domeniu, niciodată-niciodată-niciodată?
Asta nu se va întâmpla în vecii-vecilor…pentru că toţi politicioşii de seamă au hifele foarte ramificate şi strâns împletite.

Până una alta, în-doi-timpi-şi-trei-mişcări,Boculeţ şi ai lui au adus la Ministerul de Sport şi Tineret o altă plăcintă…una moldovenească, de data aceasta (o fi poale-n brâu, cumva?). O Plăcintă tradiţional-cotizatoare la pedeminusle, o Plăcintă de afaceri înfloritoare, care a fost textilistă la vremea ei (cât de perfect şi de rapid o putea edita textele?).
A venit, a văzut şi gata. “Alea iacta est!” - “Iacă, este aleea” spre glorie…(aia albastră cu floricele, de la Cotroceni).

Plăcintă, după Plăcintă. Şi toate ministeriale.Cât de mult pot să iubesc Românica asta plăcintărească, unsă cu sirop de zahăr şi cu miere...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu