miercuri, 8 iulie 2009

Past, to the future...



Motto:
“Nu cred că este nimeni în măsură să ierarhizeze cetăţenii României în mai buni, mai puţin buni, mai răi, sau cei mai răi, în funcţie de decizia de a merge la vot sau nu”
[Oana Dobre - Sinteza Zilei]

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre repercursiunile rahatului reuşit de micuţa Divă-Ministreasă Ritzi, asupra campaniei electorale a lui Traian Băsesc. Ocazie cu care s-a reaprins pălălaia discuţiei privitoare la “a merge sau nu la urne”. Ce să facem…Ce să facem…??? Ala-bala-portocala, am-tam-tichi-tam...OF! GREA DECIZIE!!!! (şi nu am nici măcar cele 3 variante consacrate: “fifty-fifty”, “sună un prieten”, sau “întrebă publicul”)

Nu ştiu ce veţi face voi, dar eu încă nu mi-am schimbat opţiunea. (adică aia de a vedea vreun “punct de votare” DOAR pe afară). Nu am motive să mi-o schimb. Serios.
“Păi să nu te duci, mă! Dar atunci nu mai ai dreptul să comentezi!!! Daia o duce ţara asta aşa….”
Şi eu am zis:
Păi să vedem...A fost odată ca niciodată, un miraculous Colţişor De Rai (Socialist) pe un minunat Picior De Plai (Socialist), în care s-a făcut o revoluţie...lumea se săturase de dictatorieală şi a dorit să guste din democraţia cea libertină! Deci, omorât comunismul şi a votat P.S.D-ul (parcă pe atunci se numea P.D.S.R), care promitea de numa-numa - Originea Osăielii. Dar nu a făcut nimic…Apoi, din-pământ-din-iarbă-verde a răsărit o Cheiţă Salvatoare (Şi Gospodară), care promitea o armată de 10 mii de specialişti care să scoată ţăruca din balega unde nu ajungea lumina capătului tunelului. Poporul a ştampilat iar cu sârg, dar degeaba!!! La noile alegeri candidaţii principali erau Cheiţa, buchetul trandafiros “Măi animalule, măi” şi un Tribun (care cam avea nevoie de ceva Xanax). În fine…idea e că voinţa populară s-a îndreptat vârtos din nou spre trandafiriii rup.i-în-gură de gospodari (Cheiţa se dovedise a fi ruptă! SHIT! Ce ghinion…). Dar, ce să vezi? Osăiala a avut nici un rezultat, nici măcar acum, în al enşpelea ceas; corupţia parcă era un şobolan ce avansa într-o roată de caşcaval, şi o durea fix in cot de strategiile guvernăcioşilor! Apoi a apărut un Luptăcios Şuviţat (Şi Gospodar), care promitea distrugerea sistemului ticăloşit! Oamenii şi-au pus toată credinţa în el…din nou. Doar ca să dubleze adâncimea gropii cu rahat, să subţieze bârna pe care făcea echilibristică pe deasupra ei, să mai dea câteva găuri cu sula (instrument ascuţit, de găurit) în curea...
Concluzia? Dintre toţi pufuleţii puhavi care s-au perindat prin urnele de votare, nimeni nu a făcut nimic! Ţoţi au promis, dar când şi-au văzut sacii în căruţa guvernării, au devenit brusc nişte nesimţiţi de amnezici-egoişti! Nişte viermi inelaţi şi brăţăraţi, care au supt ţara până au băgat-o în comă!
Şi de ce să merg la vot, atunci? O vorbă din bătrâni spune: “Lupul îşi schimbă părul, dar nărăvul BA!”. Adică, după ce s-au perindat pe la Ciolan toţi pântecoşii încrăvăţaţi, după ce s-au urinat pe noi din gros, eu să îi aleg tot pe ei? Nu sunteşi citavi, măi, dragă analiştilor! Eu personal, nu am nici o opţiune de vot; dincolo de frecangeala patetică de cuvinte, dincolo de ideologii idioate şi de principii utopice, când intri în cabină ai doar o ştampilă şi o listă cu nişte hiene putrede. ATÂT! Şi nici unul nu merită să îi trag eu o ştampilă pe nume! NIMENI! Toţi sunt nişte retardaţi guşaţi şi plini de abureli...excrementoase!

În altă ordine de idei: asţăzi, mă uitam şi eu pe la tv….doar ca să aflu că la Românica noastră, apar 22.000 de şomeri zilnic! Un mizilic (popcorn - modern)…se împopoţona un expert în domeniu; transpus statistic, asta ar reprezenta doar 0.1%, un coeficient microscopic faţă de al ţărilor mai avansate care sunt decimate de Criză…La noi încă este Rai, comparativ cu Iadul lor. Porcii neruşinaţi! Aşa le trebuie, dacă le-a crescut nivelul de trai prea mare!

Adică, neluînd-o pe după căpiţă, vi se zburduncăne de cei 22.000 de şomeri (zilnic)? Poate un copil va muri de foame, pentru că de câteva sâptămâni nu a mai mâncat decât sand-wich-uri cu pită şi pâine…iar de vreo săptămână nici măcar atât! Poate cineva se va arunca cu un bolovănoi de gât drept în gârlă, pentru că nu a mai avut bami să îţi îmtreţină familia! Poate un bebel se va stinge în pătuţ, pentru că părinţii nu au bani să îl ducă la un spital decent, sau să îi plătească pe doctorii prea mitoşi ca să mai respecte Jurământul Lui Hipocrate! Poate o familie va dormi în şanţuri, pentru că nu a mai avut bani să achite creditul, iar Banca i-a luat casa! Poate nişte elevi nu vor mai merge la şcoală, pentru că părinţii nu mai au bani să le cumpere rechizite! Poate va creşte numărul fetiţelor care se prostituează!
BĂĂĂĂ!!!! Nu vă interesează micile amănunte din astea? Vă frecaţi cururile pe fotolii capitonate anti-băşici şi mimaţi lupta cu Criza? “Avem o treabă-mare anti-criză…prin urmare vom mări lefurile parlamentarilor! Vom achiziţiona noi limuzine, vom da noi prime….PENTRU NOI (puteţi să nu aclamaţi, că vă pute gura, nespălaţilor care sunteţi voi de nespălaţi!)”Sunt prea puţini 22.000? Dacă eraţi şi voi printre ăia, dragi scrofăloşi? Dacă mâncaţi pe zi câte o lingură de gem de prune cu un coltuc vechi de pită, în timp ce copilul vă trăgea plângînd de cracul pantalonilor, pentru că îi era poftă de vată pe băţ? Dacă nu aveaţi bani să îi cumpăraţi şi vi se rupea inima de frustrare, privindu-i râurile de lacrimi? Mai eraţi aşa viteji, măi specialiştilor lu’ gândac putrezit??

Pentru aşa ceva să mă duc la vot? Pentru nişte viruşi infecţi, care trăiesc în lumea lor plină de lux kitchios? M-am săturat până peste cap de ei şi de mofturile lor…Se ceartă ca păgânii cât îi vede lumea, apoi îşi dau mâna şi se ciocnesc (nu în ouă, că nu mai este de sezon; în pahare de cabernet) imediat ce sunt singurei, în vreo spelucă de fitze…

P.S.: Deşi ştiu că mă zbat ca un câine în lanţ, am şi eu o mică întrebare: “Când mama-măsii (adică bunica) ne explică fata marinarului (din telenoveaua de succesuri, bineînţeles) de unde a avut banii ăia pentru apartament? Că a trecut faza cu Becali, a trecut faza cu patronii corupţi, a trecut şi cea cu termopanele lu’ Năstăsică, cu mogulii cei răi care se iau de europarlamentărică, şi chiar şi asta cu Ritzi e pe trecute…”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu