luni, 25 mai 2009

Dorelul T-rex



4E. (măcar o părticică)

“Îmi dau seama că în România nu avem oameni pricepuţi la nimic!”
[Mircea Badea]



ULTIMĂ ORĂ!! Unul din malurile de pământ ale pasajului Băneasa s-a surpat, 4 muncitori fiind prinşi dedesubt!
Cam aşa au început toate jurnalele de ştiri, vineri seara. BĂI!! Da’ nu există nici o lucrare în care să nu se petreacă accidente din astea, atât de prosteşti? Ce boi puturoşi sunt numiţi ca şefi de echipă sau ingineri de lucrare? Chiar aşa, nu sunt în stare să execute o flegmă de scurmăciune, fără să iasă şi ceva morţi, sau asta face parte din mult prea necesara “jertfă pentru creaţie” specifică tradiţiei noastre? Spiritul lui Manole s-a răspândit chiar atât de mult, încât fiecare rahat cu aburi de inginerie în cap simte nevoia să pună şi câteva oseminte umane la baza fiecărui “edificiu” pe care “îl supraveghează” cu ochi orbeţi de vultur răpciugos? Suntem în mileniul 3, pentru Dumnezeu! S-au inventat atâtea zeci de mii de scule ajutătoare, care să uşureze munca umană! Cât de tâmpit şi de prost poţi să fii, încât să nu fii în stare să sapi un şanţ nenorocit, fără să ai şi victime?
În urma anchetei proaspăt demarate, precis vor fi scoşi vinovaţi muncitorii! “Nu au avut echipament de protecţie…”. PĂI, BĂI GENII DE TIFON BEAT! În primul rând, nici nu se dă echipament de protecţie, pentru că la noi “merge si-aşa”! Iar ăla care este, are cea mai proastă calitate posibilă; nu e bun nici să sapi o canalizare! Şi în al doilea rând: ca să te protejezi de un zid de pământ înalt de 6 m care îţi pică în cap, îţi trebuie ceva mai mult de o cască şi o salopetă…poate dacă ai avea în spinare o butelie de oxigen precum scafandrii, un costum etanş de astronaut şi o armură de oţel pe tine, ai mai avea vreo şansă!
Cică universităţile de la noi formează mii de specialişti anual. Cum să nu avem ingineri capabili? Păi…facultăţile noastre sunt de mizerie, iar studenţii sunt pregătiţi în ultimul hal de bine…Mergi ca vita la curs, ca să vină un dobitoc la catedră şi să îţi dicteze de pe noţiţele lui de deştept trancalău cum tre’ să fii inginer de geniu…te zgâieşti apoi la nişte schiţe de utilaje vechi de 100 de ani, şi gata! Nu tu practică, nu tu vizite la fabrică, nu tu nimic! Aştepţi doar “mare şi bogată milă” la examen, pentru ca “academicianu’ doctor inginer deţinător al centurii negre cu 25 de dani” să îţi “corecteze lucrarea” (prin metoda "aruncarii la tavan": dacă foaia ta pică pe catedră, ai noroc şi ai trecut; dacă nu…ai picat. SIMPLU!!! ) ca să iei spârcâiala aia de notă de trecere! Şi aşa trec 5 ani (sau 4, după regulile astea “moderne”; imbecilii vin şi pleacă, şi…MINUNE!!! Ai terminat facultatea…eşti mândrul deţinător al unei hârtii pe care scrie (cu litere de-o schioapă) INGINER, iar tu nu ştii care e diferenţa între o îmbinare prin nituire şi una prin sudură!
Uite-aşa cresc ingineraşii cu firicele de scuipat la gură, ca melcii băloşi după o ploaie bună…
Sunt de vină studenţii, pentru că la ei facultatea înseamnă beţii straşnice seară-de-seară, “babardiri” de gagici bengoas-de-libidinoase şi frichineli prin cluburi de “târfe dezbrăcătoare de chiloţi”. Sunt de vină profesorii, care nu au pic de talent didactic, şi cred că titlul pe care îl poartă este o ocazie de a se lăuda cu fantoma trenului lor de cunoştinţe impecabil de curate (şi parfumate). Este de vină materia asta de căcat care ţi se bagă fără folos pe gât…pe care o memorezi ca pe o poezie pâna la examen, apoi execuţi o spălare de creier ca să faci loc pentru porcăriile de semestrul viitor. Este de vină tupeistul nemernic care iese în faţă şi îşi asumă totul cu o nonşalanţă porcesc-de-dărâmătoare (de parcă mie mi se-nbrăhăne că scoate el nişte vorbe goale pe gură!). Este de vină…incapabilul de muncitor care nu este în stare să lucreze (FĂRĂ ECHIPAMENT DE PROTECŢIE!!!) decât sub fereastra sălii de curs, şi care deranjează brain-storming-ul învăţaţilor...
Este de vină mentalitatea noastră de cârpaci imbecili, care facem totul cu costuri cât mai reduse (ca să rămână bani şi pentru hermesurile “foto-postero-modelistelor” siliconate la perechea de creier), durîndu-ne fix în cur de efectele pe termen lung!
Ţara inginerilor…Mda. Hai să ne râdem şi să ne tăvălim printre sutele de planşe “creonate” migălos cu tuşul! Mai repede ne-am încadra în profilul idioţilor cu aere “davinciene”, al doreilor care se cred “ti-recşii construcţiilor”. Suntem o naţine de Dorei…care s-au răspândit peste tot, ca puricii pe cu câine coafat şi plăcut înmiresmat: în Sistemul Sanitar, în Educaţie, în Politică, Justiţie şi Turism. O naţie de tupeişti incapabili şi plini de fiţoşenie, în care adevăratele valori sunt înnăbuşite şi distruse sau aleg să părăsească acest “Tărâm al Impotenţei”

Nu-i aşa că e minunat de grandioasă dulcea noastră Românică?

P.S.: Nimiceşte-l pe T-Rex!!! Fără milă şi fără remuşcări! Înfinge dinţii-n el şi transformă-l într-o mare grămadă de oase înnălbite de vreme (şi de Ace – Înnălbitorul Minune).
P.S. 2: Pentru a putea înfăptui cu success îndemnul de la punctul 1, auto-sugestionează-te (“pe principiul: sunt…Armand Assante…SUNT ARMAND ASSANTE, SUUUNT AARMAND ASSANTE!!!”) să fii un Spinosaurus Aegypticus teleportat din Nordul Africii în America. Este ceva mai mare şi mai feroce decât Regele Tiranic al Şopârlelor, şi i-ar trage o "caramangeală de gradul 1".

Un comentariu:

  1. Legat de subiectul asta este o problema. NU sefii de santier sau proiectantii sau managerii de proiect sunt vinovati pentru caltatea deficitara a lucrarilor. Ma rog, nu de fiecare data, nu la lucrari de asemenea amploare. Chiar azi mi-am dat seama de un lucru. Noi, ca natiune nu avem bani suficienti sa finantam lucrari de o asemenea amploare, deci cautam, sau mai bine zis capii cauta sa se agate de o finantare externa.... Buuun... Si tot cauta, iar in final dau de un finantator care impune anumite conditii legate de termenele de executie. Acum intervine partea cea mai nasoala din toate etapele unei lucrari. Se organizeaza o licitatie in fuga, se atrubuie lucrarea cuiva, dar in primul rand timpul cerut pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectului si in final executiei lucrarii respective este muult prea mic pentru analizarea tuturor aspectelor legate de functionalitate, perspectiva si mai ales de siguranta in timpul executiei lucrarilor. Pana la urma tot capii sunt cei vinovati, si nu executantii. Sper sa nu fi gresit ceva in ceea ce am scris, si sa nu fi jignit pe cineva.........

    RăspundețiȘtergere