marți, 27 ianuarie 2015

Anului să ne rugăm, Doamne miluieşte!

Gata, ne-am liniştit şi cu religia în şcoli: nu mai e obligatorie!
Foarte tare, frate! Ce şi-or fi zis ăia de la CCR: "Şi-aşa se facem degeaba, că nimeni nu învaţă nimic! La ce să ne mai pierdem vremea?" Da' eu aş propune să scoatem şcoala de tot...vine cine vrea, când vrea. Că nici asta nu ne foloseşte iar tinerii frumoşi şi liberi oricum preferă să ardă gazul prin club, la orice oră din zi şi din noapte!
Chiar e amuzant.. cum dă de Paşte, pac! Reportaj: "Cum petrec tinerii Paştele?" În cluuubbbb...distracţie la maxim, gagici, totul e cool! Se face Întîi de mai, pac! Reportaj: "Cum petrec tinerii 1 mai?" În cluuubbbb...distracţie la maxim, gagici, totul e cool! De 1 decembrie, pac! Reportaj: "Cum petrec tinerii 1 decembrie?" În cluuubbbb...distracţie la maxim, gagici, totul e cool! Iacă, vine şi Crăciunul...pac! Reportaj: "Cum petrec tinerii Crăciunul?" În cluuubbbb...distracţie la maxim, gagici, totul e cool! Vine 24 ianuarie. Unirea a mică. Ce unire, că ăştia-s paraleli şi echidistanţi...n-au nici o treabă cu nimic! Babacii învârt hora pe câmp, ei practică zdrumicarea organismului prin club! Distracţie la maxim, gagici, totul e cool!
Păi şi atunci, la ce-o mai dăm după vişin? Ia, hai! Toată lumea, toată lumea, sare acum cu mine: ŞCOALĂ DOAR LA CERERE! Bă, ştii să aduni pe deştete? Gata, ţi-ajunge, că nu-ţi trebe analiză matematică să-ţi numeri banii! Ce atâta Bac şi Capacitate? Când te duci să-ţi bălăngăni formele pe la vreo emisiune de asistente te întreabă cineva cum rezolvi o matrice? Deci, serios acuma...hai să ne simplificăm viaţa şi să facem doar ce ne trebuie. Viaţa-i scurtă, gustu-i lung, în pui mei! Trăieşte clipa!



Aşa cum arătam data trecută, religia a cam dat chix în obiectivul ei de a educa masele. La nivel personal, fiecare face cum îl taie capul - urmează preceptele morale susţinute de religie, sau nu. Dar la o analiză generală...nu trebuie decât să scoţi capul pe geam şi vezi cam încotro se îndreaptă lumea! Aforismele alea gen "nu contează înălţimea ci contează isteţimea"..."nu contează cum arăţi, sufletul este mai important" sunt doar vorbe scoase de frustraţi! Desigur, într-o lume ideală, îndreptată spre valoare, lumea pe care o propovăduieşte religia aşa va fi. Dar heloooooooo!!!! Aici e realitate! Iar "Vulpea când n-ajunge la struguri, cică-s acri"; no, aşa şi lipsiţii! Nu i-a dăruit natura, o dau cotită, că-i aşa şi pe dincolo. Când, este evident, limpede ca cristalul (licenţă poetică, nu am zis-o eu) că dacă nu eşti înalt, brunet, cu trup de trapez, sau bondoacă - dar cu buze umflate, cur bombat şi ţâţe de-un kil, în principiu nu te vrea nimeni!



Ce valoare, ce suflet, ce inteligenţă? Astea-s vorbe goale, să ne dăm şi noi civilizaţi şi cu onduleuri pe creier! Valoarea socială a zilelor noastre stă taman în aparenţă! Mi-aduc aminte de un articol citit mai demult: cercetătorii britanici declarau că în urma unor studii asidue s-a constatat că persoanele atrăgătoare  din punct de vedere fizic sunt avansate de trei ori mai repede la serviciu decât cele cu o înfăţişare mai modestă. De ce oare? Pentru că au un suflet de aur şi le iese inteligenţa pe nas - desigur!

Deci...la ce să ne mai încurcăm în religie - care nici nu ar mai trebui să se numească religie, ci "etică şi cultură civică"? Auzi, auzi, EDUCAŢIE! ETICĂ! De ce mă înjuri? "Nu, nu, că uite-te-n jur, la europeni!" Ce faci, iar mă-njuri?

Data trecută, da, am arătat eşecul religiei în societate. DAR  cu toate acestea, cred că ar trebui predată în şcoli - fie numai  şi datorită dreptului fiecărui om de a alege. Îţi place, aplici; nu-ţi place - ura şi la gară! Ori, dacă tu eşti lemn, n-ai mâncat, n-ai băut, nici p-aicea n-ai trecut...dintre ce să mai alegi? Din studiu individual? Măăăăă...mă laşi? Păi şi clubul fără clienţi nu dă faliment?!

Şi-aşa, citesc şi mă minunez...de ceva timp - prin lume -  şi de câţiva ani pe la noi, se dezvoltă o struţo-cămilă multicoloră...o abordare spirituală nouă. Ceva cu nişte abracadabrisme de-ţi stă mintea-n loc! Arta de a-ţi manifesta eul liric, construirea personală, creuzetul puterii creatoare interioare, pentru a fi cu toţii lideri, Nu tre' să mai faci nimic, decât să stai ca molusca la soare şi să vrei! Te-aşezi în lotus ca să-ţi vibreze chackrele mişto şi te rogi să iei lumină din căldarea de conştiinţă universală; îţi faci în cap la tine o viaţă cu dorinţe împlinite, apoi chemi arhanghelii într-ajutorare şi SPUF! Universul se pleacă în faţa ta, aducându-ţi exact ce-ţi doreşti! Pentru că, nu-i aşa, ceea ce gândeşti, energia colectivă îţi dă cu vârf şi îndesat! Tocmai punct ro, livrare la domiciliu! Oricând, oriunde, oricum!
Cică Osho şi Deepak Chopra erau mari şmecheri în d-astea. În principiu tre' să fii flower power, să mulţumeşti energiilor creatoare, să meditezi la bunăstare şi să gândeşti pozitiv, ca să-ţi îndeplineşti karma. Nu-i vorbă, că eu n-am văzut pe nimeni care să se facă vreun patron sau vreun Descartes peste noapte doar cu gândire pozitivă...dar mai contează?
No, şi în spiritul noii credinţe, am început şi eu să cercetez...în puii calului, barem să nu mor prost! Te pomeneşti că mâine-poimâine dau colţul şi nu m-am înfruptat din şmenozeală! Dar ce, îmi strică nişte auto-dezvoltare? Pe lăţime,  pe lungime... :D ...'oi vedea eu ce iese! Important e să m-apuc!
Şi cum e şi-nceput de an, propun să rezonez pe aceeaşi frecvenţă superioară cu imaginile feerice din sufletul meu şi să mă rog cu o rugăciune absolut minunată pentru anul în care tocmai am păşit. E drept că trebuia spusă în noaptea de revelion, dar...ce să-i fac, nene, dacă eu numa acu' am aflat? Ca-n bancul ăla cu Mihai Viteazul:
"Ce faci Gheorghe?"
"No, ascut coasa, să-i iau gâtu' lu' Pişto, că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazu!"
"Păi bine mă, zevzecule, asta a fost acu' 400 de ani!!"
"No...eu numa amu' am aflat.."

În fine, detalii. Hai să ne rugăm!

"Spirit al Anului 2015 iţi multumesc pentru Puterea si Taria pe care mi le aduci. Iti multumesc ca ma faci partas(a) acestor atribute ale tale. Iti multumesc pentru ca m-ai ajutat sa ajung sa traiesc si sa simt Spiritul Tau. Te iubesc si-ti urez "Bine ai venit!" in viata mea." 

O singura data este suficient s-o spuneti, cu increderea ca are acelasi efect de a fi ascultati la fel cum sunteti ascultati cand vorbiti la telefon cu cineva.

Deci: AMIN ŞI ALELUIA!

Anule 2015, dă şi mie, trăi-ţi-ar, să-mi crească copilaşii, să am gagică cea mai mare şi maşină cea mai tare!
Amin şi hei haluluia! 30 de grade, 30 de grade...



Aoleuuuu, stai că ăsta e pe dos!!!
Dragă Anule 2015, să nu faci pocinog! Eu vreau de la 0, 0, grade să mă aduci la 30 de grade, 30 de grade...


NE-AM ÎNŢELES??

2 comentarii:

  1. Din pacate, religia nu este predata in scoli asa cum trebuie,profesorii nu interactioneaza cu elevii astfel incat sa li se imprime acestora valorile crestine.Sustin predarea crestinismului,in special ortodoxia intrucat ne invata sa fim buni,sa ne ajutam intre noi,sa nu fim egoisti,ne indeamna sa muncim ca sa prosperam,sa avem o atitudine pozitiva si optimista.Postul in sine este o metoda deosebit de importanta in mentinerea sanatatii,si a unei greutati corporale echilibrate ii impune omului sa aiba o viata dreapta in orice moment al vietii,iar in ceea ce priveste alte religii,gandeste-te la amenintarea ce o constitue statul islamic,pt umanitate.Acea miscare terorista a luat nastere prin religie.Oare religia care instiga la violenta este buna pentru a fi invatata in scoli?Sau cea care ataca familia si ii da permisiunea barbatului sa aiba mai multe sotii este buna?Eu nu cred.Acele povestioare fantastice au fost concepute de Dumnezeu pentru orice om,oricat de simplu ar fi el,pentru ca acesta sa ii inteleaga vointa.Dar asta nu trebuie sa ne indeparteze de la participarea la slujba in biserica.Cat despre indoctrinarea copiilor mici,imagineaza-ti un tablou al bunicilor ce isi duc nepotii la biserica.Mie mi se pare un tablou destul de frumos...Cred ca nu trebuie sa lipseasca din educatia copiilor invatatura crestineasca intrucat ei trebuie sa deprinda valorile mentionate mai sus inca de la varste fragede,astfel putem evita ;inrairea lumii; Toate ale lui Hristos sunt trecutul,prezentul si viitorul nostru in care se vadeste pronia sa pana in cel mai mic amanunt al vietii noastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În principiu ai dreptate, dar trebuie să fac nişte mici comentarii:
      1. nu am citit în detaliu ce spune islamismul (şi nici nu m-a interesat, sincer) dar eu nu cred că "miscarea aia terorista" a luat nastere din religie, ci mai degraba din proasta înţelegere a religiei - aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Inchiziţiei sau al Cruciadelor.
      2. Faptul că bărbatul are mai multe soţii, iar nu cred că ar ţine neapărat de religie. Adică nu zice religia "bărbate, ai voie cu x nr de femei" şi bărbatul răspunde: "Doamne. e voia Ta. Dacă-i musai, cu plăcere". Mai degrabă este în natura omului de a umbla cu mai multe femei, iar pornirea asta este acceptate de religie.. Ortodoxismul nu acceptă poligamia, dar asta nu împiedică pe nimeni să aibă amante sau sa divorteze de zece ori si sa se recasatoreasca tot de atâtea ori. Pe scurt, tot sunt mai multe femei, diferă doar modul de raportare în faţa legii - şi a lui Dzeu, dc vrei să mergi până acolo.

      În rest, fiecare comunitate are valorile ei - teoretic bune. Practic, depinde de modul cum le înţelege fiecare şi le aplică fiecare...dar până a le înţelege/aplica trebuie să aibă cunoştinţă despre ele. Adică, să îi fie predate.

      Ștergere