sâmbătă, 3 ianuarie 2015

La început de an

Iată că dădu şi de 2015...Minunat! 
Cu mic, cu mare, ne-am aliniat la un nou început. Speranţe, vise, dorinţe, planuri...Am schimbat o foaie în calendar şi dintr-o dată s-au şters toate neîmplinirile şi tristeţile, pentru a porni la un nou drum, altul sau acelaşi, dar cu forţe proaspete. Trecutul a trecut şi nu mai contează, viitorul nu se ştie, important este doar prezentul, cu posibilităţile lui nelimitate. Că de fapt se bazează pe trecut? Ce-am înnebunit, ţin cu lupul? De ce să ne împiedicăm la detalii? Acum trebuie să fim plini de speranţă şi de gânduri bune! It's a MUST - cum zice anglofilul.
Avem în faţă o altă pagină goală a vieţii, pe care putem scrie orice, în funcţie de propria voinţă.
Ce poate fi mai frumos decât asta?

Să mai zic urarea de La MULŢI ANI? 
Nu o mai zic...am învăţat că nu îi poţi băga omului pe gât ceea ce consideri tu că e bine. Şi no, dacă sunt persoane care nu şi-au propus să trăiască pecum sequoia? Să urez de sănătate? Acelaşi lucru...la ce bun să ai sănătate şi nimic altceva? Doar ca să te îmbolnăveşti de inimă rea? Cu speranţa, la fel: nu ştiu câţi şi-o mai doresc; ea este primul pas spre dezamăgire şi suferinţă. Deci de ce să doresc speranţă? Sau căldură în suflet? Poate tu, sau tu, sau tu ai ucis reptilianul din tine şi preferi un ambient mai răcoros. Ar fi o urare invalidă.

Cel mai bine cred că e aşa:


(o fotografie face cât o mie de cuvinte :D)
...pentru că petrecerea nu strică nimănui - nici chiar acelora mai retraşi, care preferă să sărbătorească într-un mod cât se poate de personal. Nu e tot vorba despre bucurie?
Cum spunea cineva odată: Nu-mi doresc fericire, fericirea este doar de o clipă. Însă, bucuria este o stare mai profundă, ce rezistă trecerii timpului..

Şi apoi eu am dat cu bâta-n baltă: Da, da, precum ferestrele Q-Fort! Făcute SĂ REZISTE! SĂ REZISTE! SĂ REZISTE! SĂ REZISTE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu