vineri, 2 septembrie 2011

Păduchele şi fruntea

Notă: De curând, am fost întrebat ce părere am despre construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Sunt pro, sau contra? Nu ştiu ce să spun...totuşi, în cele ce urmează răspund fără a pupa dosul nimănui. Nu îndemn la nimic, pentru că nu iau nici o poziţie. Nu sunt nici rece, nici cald; nici alb, nici negru, nici măcar gri.
Doar mă înfurii în prezenţa tupeului prostesc şi a făţărniciei fără margini.

"O nouă catedrală este construită în centrul Bucureştiului, iar costurile sunt de 600 de milioane de euro. În timp ce Guvernul sprijină financiar construcţia, multe spitale şi scoli se închid, din cauza lipsei banilor, scrie Deutsche Welle."
www.ziare.com

Foarte adevărat!
Este criză şi cuantumul cheltuielilor inutile trebuie să se reducă. Nu este doar părerea arborată de nişte unii din Nemţia, ci şi cea a românlor - mă rog...acea parte a populaţiei care încă mai este străbătută de fior patriot, care luptă şi dă şi luptă pentru gloria naţiunii! Adică cum adică? În loc să sprijinim educaţia, noi o dăm înainte cu tradiţionalismul strămoşesc? După ce că pierdem grămezi de bani pe pensii nesimţite, mai cheltuim de la buget şi milioane pentru biserici? În loc să susţinem vigoarea fondului genetic noi ne afundăm de bunăvoie în boli şi neputinţe, sperînd să ne salveze închipuiri şi mentalităţi învechite?! Păi cum aşa ceva? NU biserici (care şi aşa avem stive), DA şcoli şi spitale!
(Uite, dom'le, asta înseamnă să-ţi pese de ţară!)

Prin urmare, cei ce iubesc România - această mioriţă îngerească, nu-i aşa, greu încercată de vicistitudinile naturii - organizează/au organizat (nu ştiu sigur, că mi se-mbrăhăne despre aspect) un miting special, care să oprească imfamia. Acolo va merge toată luma bună, toţi...cum să zic eu...toti pătrunşii de razele maximei iluminări (nu vă chinuiţi cu dicţionarul...e pe sistem de Minodora la Maxim), toţi elevaţii, emanaţii, aerisiţii la neuron, superiorii, justiţiarii, crème de la crème, deosebiţii care nu-s de acord să se construiască ditai măgăoaia din banii lor de contriubuabili. "Dacă, prin absurd, eu sunt ateu şi nu cred în asta cu bisericile, plus că urăsc oamenii cu aplecări evlavioase?

Normal că protestez! De ce să mi se din banii mei, ca să se zidească ceva ce eu urăsc prin ideologie? Să cotizeze fanaticii ăia de bat cruci când trec pe lângă biserici şi se omoară să pupe bucăţi de mumii, să se organizeze chete printre credincioşii creduli, nu mă-nteresează! Dar nu sunt de acord să se dea nici un leuţ din bugetul statului, la care şi eu contribui!"

De acord..să zicem.
PĂI DA, BĂ TEMBELULE, EŞTI ATEU, MI SE RUPE! Credinţa, ca şi prostia, nu are limite de răspândire...Da' am o mică întrebare: De ce prinzi glas numai când intervin probleme legate de cult? Dacă chiar aşa îţi sticlesc ochii de devotament popular şi îţi crapă capul de la atâţia vapori inteligenţi, de ce mă-ta nu faci gură şi când dai bani la buget ca să-şi ia şmecherii bolizi şi curve? Se închid şcoli şi spitale, în timp ce banii sifonează prin diverse spărturi interne...ai ieşit să protestezi? Hă? Ai ieşit să urli în faţa primăriei că faci 10 ore cu acceleratul de la Bucureşti la Sibiu?? Te-ai răsculat când s-au tăiat pensiile şi salariile? Ai hăulit la soare că ţara colcăie de şomeri? Te-ai răzbelit pe regii asfaltului, care fac orice numai asfalt nu? Te-a apucat spiritul belicos când oamenii de valoare ai ţării au fost călcaţi în picioare?? Nu, că ţi se rupe de societate. Poate eşti cu distracţia... Deci te-ai ridicat pentru plajele care put a hoit, de ţi-e scârbă să te duci p-acolo doar şi chemat de legile firii? Plec în vacanţă, să mă distrez oleacă. Unde, unde? Mă duc să mă fac muci printre mortăciuni şi bălării! Axe Excite demenţial, cu arome de resturi putrezite! E ultimul răcnet în materie, dai pe spate orice gagică!
Ai ieşit să protestezi? Nu, normal că nu! Acolo nu era implicată religia, pe care tu cică n-o ai, eşti ateu...O modă care te plasează într-un plan elitist, te aduce în rândul lumii; este o modă care te scoate din mulţime întegrîndu-te mai adânc în ea, te cristalizează în văzul colectivităţii. Dai gândirea de cutie opacă pe cea eliberatoare a unei conserve, în a cărei luciu vezi infinitul.
Într-o ţară aflată într-un primitivism feroce şi bântuită de superstiţii tribale, ateismul este ca un Üloş cu viagra pe o insulă de fecioare doritoare. Eşti o binecuvântare, eşti Buricu' Pieţii, un diamant printre cărbuni. Eşti Alesul, The One and Only, farul care beculeşte speranţă în Iad. Un div printre handicapaţi, un Făt-Frumos printre sluţi, un andaluzian înaripat între mârţoage răpciugoase, un fluture între limbrici. Eşti mişto, să-mi moară calu'!

Acu' care-i mai cult în cap se dă existenţialist, că aşa e de bon ton. "Eu nu cred în vrăjelile trecutului, susţin cele ale omului, libertatea individuală şi subiectivitatea! Ce, sunt maimuţoi de grotă să mă mai închin la fulgere ca să am recoltă bună? Sunt desprins din Evul Mediu, să mai cred că existenţa umană este stăpânită de fiinţe superioare desprinse dintr-un alt plan al conştiinţei? Acum mentalitatea a evoluat, cunoaşterea a evoluat. Ştiinţa actuală explică magia trecului, magia prezentului este doar o ştiinţă nedescoperită. Nu mai cred în vraci supranaturali, s-au inventat medicii. Ce e religia? O manifestare a unui intelect rudimentar...ceea ce la mine nu e cazul. Sunt bun, sau ce? Bitches come!" (sau, mai pe înţelesul robotzofililor "Barman, hai cu mă-ta...bunţi-bunţi-bunţi")

Una peste alta: ştiţi ce se spune despre cei cu egoul mare, nu?
Legea compensaţiei, la naiba!

4 comentarii: