miercuri, 3 februarie 2010

Time travel is possible!


.
"Domnilor...onorabili concetăţeni...FRAŢILOOOOHOOOHOOHOORR...Iertaţi-mă, fraţilor, dacă sunt mişcat, dacă emoţiunea m-apucă aşa de tare, suindu-mă la această tribună pentru a vă spune şi eu..." Ruşine Dinu Patriciu! Este un trucaj ordinar! Uite pixelu' albastru! Duhneşte de la o poştă făcătura ta, mişelule!!

Băi, să-mi trag pălmi cu piciorul de Vandam! Caragiale ăsta cred că stăpânea Flăcărica Cu Buline sau Energia În Dungi, citea gloabe de cristal sau făcea el ceva, în puii mei! Discursul are o tentă băsesciană, ceva de speriat! Chiar şi lacrima emotivă este la locul ei, ca şi coafura stil "vâlvoi" a oratorului! Atâta patimă, atâta pasiune, nu am mai văzut de când Gloriosul ne cârmuieşte ţara! Aaaaaa.... eşti vinovat de plagiat, băi Nea Schiţă! Da' nu ţi-e ruşine obrazului?? Ia lustruieşte tu puţin şi pupă duios să te iertăm, că ne supărăm! Pă noi ne jucăm aici??? Copiezi manuscrisili lu' Cârmaci, apoi te dai mare deştept?? Băiii! Geniul e unu singur la planeta asta, să-ţi intre bine în dovleac! Că de nu, te bat de-i zici lu' câine cuscru!

Cuvântarea asta înălţătoare face aşa de mari ravagii printre cetăţeni, că şi Juniorul Lui Băsescu este cu ea în gură în ultima vreme! Una-două, agricultura şi industria care vor intra în erecţie masivă (cred că le pompează tone de viagra pentru asta), dar după ce le sugem noi niţeluş! Băgăm şi un "Loooola....Lollllaaaa", ca să ne excite mai mult şi să ne terminăm în tandem!
Ce şomeri, ce pensionari fără pensii, ce muritori de foame? Looolaaaa...Loooolllaaaaaa...mai cu talent băi, dacă vreţi să vă scoatem din căcat! Vreţi locuri de muncă?? Căsca-ţi guriţa larg, că vă vine prima tranşă! E caldă, abia scoasă din cuptoarele economiei!
Industria română este admirabilă, e sublimă, dar lipseşte cu deşăvârşire! Floricele pe câmpii, hai să o învârtoşăm...copii....Prestaţi, băi, că pentru viitorul vostru vă chinuiţi! Înghiţiţi mai cu spor...hai, că deja aveţi gropi ca-n Austria! Vreţi să aveţi şi nivelul de trai ca acolo? ÎNGHIŢIŢI! Ia scoate-ţi limbuţa să vă verific...
Până una-alta, între timp, noi plecăm la Spa în Thailanda, ca să ne-o frecăm tropical! Nu prea bunghim bolboroselile altor graiuri, dar ne sacrificăm pentru binele vostru, bei nerecunoscătorilor ce sunteţi voi nerecunoscători! Ne scrântim creierele prin cuvinte străine, că să trăiţi voi mai bine!Pentru voi o facem...ca să fie agricultura moale şi catifelată, să aveţi spor la recoltat!


Fraţilor! Cred că ar fi fost un deliciu pentru Caragiale să se nască în Era Beculiciosului Băsesc! Scotea nenea ăsta câte o carte pe zi, la cât de ofertantă este pătriuca noastră dragă! Nu mai mânca, nu mai dormea, nu se mai ducea să facă piş...stătea la birou non-stop, non-stop şi băga din condei! Se hrănea cu ironie, pe cuvânt de cercetaş!

Un comentariu:

  1. E bună câte-o expresie licenţioasă, condimentează textul. Totuşi te sfătuiesc să le temperezi, să nu exagerezi cu plasticitatea, fiindcă printr-o aglomerare pornache de "sugeţi", "învârtoşăm", "înghitem" rişti să transformi scârba de ţară, senzaţie legitimă, în scârba de cu totul altceva...

    RăspundețiȘtergere