duminică, 28 februarie 2010

Proiecte futuriste


"Între 150 şi 200 de milioane de euro se vor investi în primul aeroport privat din sudul Bucureştiului, la Adunaţii Copăceni."
[Adevărul de seară, 25 februarie 2010]


Ar fi fost o fază tare să aflăm CĂ S-A DAT ÎN FOLOSINŢĂ primul aeroport privat din România! Aia chiar ar fi fost o zi de notat în calendar...Dar ţinînd cont că nu s-a executat practic nimic, eu zic că dacă nu proiectează şi un hotel de 7 stele cu pistă ultramodernă de Formula 1 la poartă, la dracu' s-au mai apucat!

Se mai certau acum ceva vreme vreo 2 partide in Braşov, care şi unde să le facă aeroport ultimu' răcnet locuitorilor de sub Tâmpa! (dacă a înghiţit careva parascovenia, muntele ăla nu e pus degeaba acolo!) Oricum...oamenii erau chitiţi rău de tot pe treabă; au cumpărat teren, l-au împrejmuit, au cheltuit euroi pac-pac-pac-pac-fără-număr-fără-număr pe proiecte şi...cam gata! Săracii întreprinzători au asudat prea mult! Da' cum spuneam...tre' să fii Monumentul Idioţeniei Universale să crezi că graşii ăştia reuşeau să se termine în actul creaţionist!

Să revin însă la miraculosul viitor aeroport; îmi şi imaginez cum vine turistul străin: "Beautiful, beautiful.....what land of choice is here?? Gathered Tree People??? Cool, cool!! Where are those freaks of nature, I want to take them a picture! Ow, owww!!!! I stepped in a cow...how do you say...baleg! O BOY, O BOY!! A COW BALEG!! THAT'S LUCK, ISN'T IT???...WONDERFULL THEN!!!! It means you have a lot of lucky guyz in your country!!!!"

Cum se poate aşa ceva?? Deci, cum aşa ceva?? Vă filează cerebelul?? Cum să te gândeşti să faci ditai aeroporciu taman în fundul pământului?? Da' în puii mei, de ce nu l-aţi făcut pe o coastă la munte,lângă Cuca Măcăii??? Barem era un cadru natural mai deosebit....Băgaţi şi o pistă înclinată, ca să fim primii din lume cu aşa ceva şi să avem şi noi cu ce ne mândri! Sau nu, că apoi vă trebuiau şi bani să echipaţi avioanele cu tracţiune integrală şi de unde dracu' atâta mălai?? Bătrânii o au mică, copiii o au mică, salariaţii le au îngheţate (despre pensii, alocaţii şi salarii este vorba băi...nu vă mai sticliţi atâta felinarele!!), aşa că lasă! E mai bine la câmpie...numa să nu patineze caricioplanul pe vreo flegmă a unui copăcean binevoitor, că ne facem de râs!
Cred că o să fie mare aglomeraţie de urbanism from the future în zona aia, că mai era un nene care voia să construiască nu-ştiu-ce oraş viitoresc!

Până una-alta...tot glăsuia Băsecul nostru Cel Sfânt că turismul se face cu avionul! Aşa că, la mai mare, tăticule! Vreau aeroporturi să mă-npiedic în ele! Vreau să răsară piste din pământ-din iarbă verde, să crească şi să râdă la soare, să creascăă, SĂ CREASCĂĂĂĂ.... să nu mai am loc să scuip o sămânţă, că deranjează traficul ciolocopterelor şi paraşutele de pe marginea culoarelor aeriene!

P.S.: în numărul din 26 februarie, aceeaşi publicaţie anunţa triumfător: "Ministerul Turismului şi Dezvoltării şi Primăria sectorului 6 vor începe construcţia la cel mai mare parc de distracţie din Europa". Acesta "va cuprinde spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, spaţii de expoziţie, un hipodrom, o pistă de biciclete şi zone de agrement[...] un ştrand cu piscine de nivel olimpic şi o bază sportivă."
Iar "SE VA"?? Şi peste câte ere glaciare, mă rog?? Explodează Soarele până se termină ăştia de construit??
Şi mai am o mică nedumerire: cum puşca mea se face că avem (vom avea) cele mai mari chestii de Pe Bătrânul Continent, dar noi suntem pielea tobei?? Cică la noi este Cea Mai Mare Seră de Legume de la Europa; DA??? Eu nu am remarcat să calc pe castraveţi, din prea multă abundenţă! Tot pe plaiurile natale creşte şi Cea Mai Mare Livadă a Uniunii!! Primaru' lu Peşte voia să facă primul munte artificial de Dorobanţi, Udrea ne dă cel mai mare parc şi...ŞIIII...fâs, băs, pârţ!

...partea bună e că le avem (le vom avea) cele mai mari!

2 comentarii:

  1. Gathered Tree People!!! HAHAHAHA! lmfao! reminds me of Happy Tree Friends!

    La balegă am impresia că se zice ”manure” pronunțat măniur.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc de pont...dacă mă forţam, găseam eu pe vreun dicţionar de pe net. Dar suna mai mişto baleg; nu trebuie şi turiştii să arate că ştiu cuvinte autohtone?? Măcar pe cele mai reprezentative...

    RăspundețiȘtergere