duminică, 11 august 2019

De la lume adunate

Hai că a trecut şi 10 august. Infamul 10 august (2018), când are loc o "intervenție în forță a jandarmilor la un miting antiguvernamental în Piața Victoriei din București, după ce unii protestatari au forțat gardurile și au aruncat cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi. Aceștia au intervenit cu spray-uri, gaze lacrimogene și tunuri de apă. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis dosar penal privind intervenția jandarmilor la protestele din Piața Victoriei"- conform wikipedia.
Apropo, la 10 august (1875) a fost pusă piatra de temelie a Castelului Peleş, iar cu 200 de ani înainte, s-a înfinţat Observatorul Regal din Greenwich - dar nu mai contează asta...nu mai interesează pe nimeni istoria. 
Cel mai important este că acum un an, protestatarii nevinovaţi şi-au luat bătaie, pe gratis, de la jandarmi. Aşa că ieri s-a comemorat evenimentul, cu aceleaşi strigături şi lozinci, chiar dacă oamenii au fost de 10 ori mai puţini.

În fine, trecem peste. 
Oricum, mie nu îmi place cearta; sunt mai pacifist de fel - aşa că nu mă prea bag în porcării din astea. Desigur că a fost o vreme când şi eu eram pe culmile revoltei, dar viaţa m-a învăţat că nu am deloc habar de mersul general al lucrurilor şi ca atare, există un risc enorm ca percepţia mea asupra binelui şi al răului (politic) să fie deformată grav. Prin urmare, prefer să nu mă mai bag în rahat, ca să nu mă mănânce porcii.
Totuşi, chiar îmi doresc să fie bine în ţară, de aceea propun o..propunere (NORMAL), care să mulţumească pe toată lumea: desfiinţarea P.S.D. "Jos Ciuma Roşie". Perfect! Jos cu ea! La alegeri nu îi mai votăm, iar cine o ieşi, să scoată în afara legii acest nemernic de partid. Vorbesc serios...ăştia nu trebuie să mai existe...că alfel, conduc ţara şi din Opoziţie. Nu ştiu cum, dar găsesc, ei, o cale...îl scoală pe Hitler din morţi, se consultă cu Stalin, revine Iliescu la putere...habar nu am, dar sigur, sigur, ţara va fi condusă tot de nişte nenorociţi!
Nu, nu, pesedeii trebuie să dispară! Să fie şterşi din analele istoriei, aşa cum a fost şters Amenhotep  al-IV-lea, primul faraon care a impus egiptenilor monoteismul şi ăştia au fost atât de bucuroşi cu noua religie încât, după moartea odiosului, nu numai că au revenit la politeismul tradiţional, dar l-au şers din istorie pe săracul om. I-au distrus clădirile, i-au ars oraşele, i-au spart stelele, i-au tăiat orice referire a numelui, pe papirus sau în piatră.
No, asta ne trebuie nouă! Scoatem P.S.D.-ul în afara legii, ca pe nazism şi îl vom rebrăndui cu denumirea oficială de "Cel al cărui nume nu trebuie rostit". 

Unii vor spune că vom încălca nişte drepturi. Aşa...şi? Chiar ne uităm la toate amănuntele? Mizeria aia de referendum pe justiţie a trecut; desigur că nu va fi aplicat niciodată, în forma în care a fost votat...dar dacă pe oameni nu îi interesează drepturile oamenilor, zic ca oamenii să primească ceea ce vor. Poporul vrea, poorul primeşte. E democraţie, deci poporul domneşte. LOGIC!

Şi apoi va fi bine în România. Abia aştept!
Să avem puţintică răbdare, viitorul luminos bate la uşă. Preşedinte nu va fi de la social democraţi, că nu are cum - şi când nu vor mai ieşi nici la parlamentare, să te ţii bucurie! Până la finele anului 20-20 avem şansa de a fi Stăpânii Europei!  

Deocamdată, e bine şi în prezent...cum-necum, avem de ce râde. Şi uite aşa, dintr-o căpiţă de oportunităţi pentru hlizeală, am reuşit să fac o selecţie demnă de Cascadorii Râsului...c-apoi na! Şi azi e zi de sărbătoare şi merităm să ne bucurăm. Da, da...parcă mă şi apucă melancolia: astăzi în istorie! Ce-i drept, trecutul întotdeauna pare mai luminos decât prezentul...şi uneori, chiar a fost!
Deci, în cinstea fericirii trecute, zic să amuzăm cu o felie de idio...ăăăă...inocenţă prezentă:

1. Anunţ de angajareSplendid! Chiar mă simţeam incomplet şi fără rost, ca un băţ fără punctul de deasupra, care să-l tranforme într-o literă. Şi-o vreme am stat tot băţ, întrebându-mă ca prostul: 'oi fi având lipsă acută de vilă, sau poate m-ar fi completat un bolid de lux - Dodge Viper RT-10 de generaţia a cincea, cu motor V10 de 640 cp - aviz pentru Moş Crăciun :D
Sau, poate mă împlineşte un ocol al Pământului în 8000 de zile, cu escale de câţiva zeci de ani prin Ţările Calde? Hmmmm...decizii şi iar decizii!

Ce fericită trebuie să fie persoana asta care caută doar o menajeră. Deschisă...deşi, am o nedumerire: o fi deschisă non-stop, ca Non-Stop-ul? Sau e menajeră cu program de funcţionare şi pauză de masă? Întreb şi eu...că dacă mă apucă cheful de-o apă minerală în zi de sărbătoare, când se-nchide la buticuri, ce fac? Păi uite, e posibil să am ocazia de a merge la femeia asta să mă servească şi îi fac vânzare + reclamă pozitivă! D-aia zic: m-ar interesă să fie şi ea deschisă non-stop, că nu ştiu când m-o apuca nevoia...

Aoleu, dar dacă-i vin lu' ăsta şi-o menajeră închisă, să-şi încerce şi ea norocul, ce face? O pune să sune la 112, s-o deschidă careva? Nuuu! Doamne feri, cine ştie pe unde o fi aia închisă şi o descoperă arheologii oale şi ulcele, după vreun secol?!
Eu zic că ar fi trebuit să menţioneze în anunţ, ca la anunţurile pentru secretare: "Se caută secretară tânără şi sexy, picioare lungi, exclus băieţi". Cam discriminatoriu, ştiu...dar nu tre' să ştie omu' dacă se bagă, sau nu? Uite, de exemplu, când se caută femei de serviciu, se specifică, expres, că se acceptă şi bărbaţi. Deci, poate să vină şi bărbatul alfa să zică: "Bună ziua, vreau să aplic un curriculum vitae pentru postul de femeie de servici".

2. Dau o raită cu pejosu' şi cu başii în portbagaj, mă remarci repede în peisaj - vorba melodiei. No, şi cum mă plimb eu, fain, frumos, în vizită la frumuseţile patriei de pe la mall, numa' ce-mi sare-n ochi, dintr-o vitrină, ditamai reducerea:Normal c-am intrat cu vuiet de superviteză, în stil Kramer din Seinfeld - vă daţi seama!![Kramer entrances]


...şi-am văzut nişte figurante pe la tejghea, dar nu m-au interesat...eu căutam femeile de la ofertă. Dar am luat ditamai ţeapa, că nu am văzut nici măcar una! Probabil le luaseră alţii, mai înainte.

Sutiene nu îmi trebuie, încă...mai am nevoie de câteva kilograme în plus, ca  să fac un piept mai generos - deci pas! M-ar fi interesat nişte slipi din ăia, 4 +1. Adică, să bagi în dânşii 4 picioare şi-o mână, sau cum? Păi, atunci ghinion! Eu am 2 mâini, 2 picioare... şi de le-aş băga pe toate, tot îmi rămâne liber "+1". Ăştia-s chiloţi pentru cupluri cu copii, clar - şi iar nu mă încadrez!
Bine, dacă-i până acolo, pluralul slipului era "slipuri", pe vremea mea. Adică: "un slip - două slipuri", nu "un slip - doi slipi". Când eram mic, aveam un prieten care zicea mereu "Stai să-mi iau slipii pe mine", dacă îl chemam la bălăceală, în lacul dintre dealuri! Şi ce-l mai bumbăcea maică-sa, că nu aşa se spune corect şi trebuie să înveţe să vorbească frumos! E-heeee...dacă ar fi ştiut, ea, cât greşea şi şi-a traumatizat, degeaba, săracul copil!

Şi dacă tot sunt la articole feminine, am o întrebare care mă frământă de multă vreme:  De ce femeile se ruşinează dacă le vezi în chiloţi şi-n sutien, dar dacă au costum de baie, şi-ar pune poze şi pe primărie, să le vadă tot oraşul?  Nu-s tot în chiloţi şi sutien? Sau dacă-s chiloţii albi e mare câh şi ruşine, iar dacă-s albaştri - e de bine?    

3. Astăzi sunt pus pe comerţ...aşa că, am căutat anunţuri comerciale. Am şi compus anunţuri, ca să vând mimunăţie de ceas - dar cel mai mult am lecturat ofertele altor comercianţi. Şi...m-am binedispus, ce să zic? Mai ales când am ajuns la produsele de curăţat:CE? CUM?? :)))))))
Stai să reluăm: "O singură pulverizare este tot ceea ce trebuie să faceţi. Înlătură murdăria şi cele mai dificile pete. Cum ar fi: farurile la maşină; gulerele şi manşetele cămăşilor; ceara şi guma de mestecat; pixul, cariocile şi marcărul."

BRAVO, BRAVISSIMO!!! ca să citez din "Drojdierul din Sevilla", sau cum l-o chema.

Aproape că aş vrea şi eu şi produs din acesta!
Vorbesc serios! Sunt gospodar de zile mari şi-mi spăl singur...dar de ceva timp, nu mai ştiu deloc cum să înlătur petele de faruri. Nu am maşină, ce-i drept, da-s tot tărcat şi pătat de faruri, de la maşinile altora...că acum suntem şmecheri şi cum dăm de majorat, pac! Se materializează maşina la scară!
Cu pete de manşete şi gulere nu prea am avut de-a face, sincer - că port mai mult tricouri. În trecut, când voiam să par cineva, mai trânteam şi câte-o cămaşă pe mine....dar nici atunci nu stăteam să spăl pete de gulere şi manşete! Cum mă enervam, ţac-pac! Le tăiam şi la coş cu ele!
...iar petele gen pix, carioci şi marcăr...hm! Scriu la tastatură de mult timp; de fapt,  nici nu cred că mai ştiu să scriu de mână! Şi oricum, nu scriu cu pete, că nu-mi place să las porcuşori pe pagină! Dar dacă tot vreau să par deştept, îmi iau stilou de la Poienari - că dă bine la buzunar şi am alură de inteligent.

Doar şi pentru asta, merită să sărbătorim. Mult, mult şi bine... pentru că nicicând nu-i mai bine ca-n ziua de astăzi![Nightwish - Moondance]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu