luni, 1 noiembrie 2010

De ce mi-e scârbă de naţia asta? (partea a II-a)

Fără alte introduceri lipsite de sens:
- urăsc România pentru că partidul te vrea doar prost; o oaie tembelă care se aliniază cuminte în turmă şi execută întocmai şi la timp ordinul ciobanului cârmuitor. Tot acest neam este o turmă păstorită de un baci hapsân, în creierii munţilor...care, ca orice cioban care se respectă ne-o trage pe la spate cu nesaţ, ori de câte ori are vise erotice şi i se umflă năravul în iţari.
La cursul de genetică am învăţat că populaţia planetei este caracterizată de biodiversitate; aici însă, este anulată. Toţi trebuie să gândim la fel, pentru că cine iese din schemă este înlăturat. Ca într-un stup de viespi, gândirea este colectivă. Nebunia înseamnă sfidarea tiparului prestabilit, exact ca un liliac care dispreţuieşte legile naturale şi doarme cu capul în sus.
- urăsc România pentru că este o ţară unde se promovează falsitatea. Nu contează esenţa, doar imaginea (de preferinţă, cât mai retuşată cu silicon şi acid hialuronic).
Acum aproape 100 de ani când lumea era încuiată şi necivilizată, Maiorescu vorbea despre teoria formelor fără fond...pentru ca în modernitate, noi să o demonstrăm.
- urăsc România pentru că aici, sensibilitatea este o slăbiciune aducătoare de moarte, brutalitatea este privită ca îndrăzneală. Se promovează, se adulează chiar, nesimţirea şi tupeul. Respectul este demodat şi prostesc, trufia te scoate în faţă.
Putreziciunea morală este scoasă pe firmament, pentru că doar aşa poţi răzbate într-o fermă de animale turbate.
- urăsc România pentru că România iubeşte manelele şi spiritul manelistic.
"Lasă băi, că merge aşa" este concepţia de bază a oricărui lucru, treaba făcută de mântuială este lege. Aici nu există management preventiv, ci doar cârpeala de după. De la acordarea salariilor şi pensiilor până la mersul la vot, totul este făcut după ureche, exact ca melodia unui lăutar analfabet care vrea să se dea cult în cap. Contează să ai gagica cea mai mare, maşina cea mai tare, pleata gelată, tricou sclipicios mulat pe burtoacă şi cilaca-cichi-ceaua să-ţi urle în boxe. Crucioacele lucitoare agăţate de toate extremităţile corpului sunt ceva la modă, spoiala gardului este o politică de naţională.
Se promovează incultura, în detrimentul educaţiei. Banul a devenit valoarea supremă, deschizătorul omnipotent de drumuri şi locţiitorul oricărui simţământ.
Manelismul, concept abstract care nu se referă neapărat la ascultăcioşii genului, înghite hulpav această ţară.
- urăsc România pentru că a renunţat la tot ce o reprezenta, pentru a copia obiceiurile altor naţii. Ne destrăbălăm în mizeria aia de celebrare a lui drăgostel cu arcul său năzdrăvan, ne strâmbăm înfricoşaţi la asaltul vrăjitoarelor împrumutate de peste ocean. Teneşii de Drăgăşani au fost înlocuiţi cu teneşii Converse, aro-ul autohton a fost înlocuit cu X5-uri, citronada a pierdut în faţa can-urilor de Coca Cola. Totul este în paragină, o ţară în ruine peste care se apleacă maiestuos gingaţa frunză udrească.
Unii nostalgici cedează realităţii hâde şi glăsuiesc cu obidă: "poate toate lucrurile care le-am avut şi le-am pierdut o duceau mai bine dacă nu se năşteau ăn România". Mda...şi România poate ar fi avut noroc dacă se năştea în altă ţară!
Ţara asta nu are identitate. Nu că ar fi avut vreodată, dar acum, conduşi de manelism, copiem pe nemestecate tradiţiile altor popoare şi ne mândrim cu ele.

Pentru acestea şi pentru multe alte chestiuni puţin mai personale, îmi exprim revolta totală împotriva acestui neam găunos.
Tu ce vezi când te uiţi la România?

P.S.: pentru tot ce cred eu am argumente, doar că ocupam prea mult spaţiu dacă mă apucam să le povestesc. Cine crede că greşesc, aştept să mă contrazică, punct cu punct, iar eu îi voi demonta afirmaţiile (desigur, dacă voi putea face aceasta) în aceeaşi manieră.

3 comentarii:

 1. Frate ce spui tu e total adevarat, te sustin sunt total de acord cu tine...dar hai sa nu uitam ceva esential...esti latin, roman, vorbesti limba asta, ai trairi romanesti, nu poti uita ce sa intamplat de-a lungul timpului...

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, ai dreptate. Sunt latin, român, vorbesc limba asta, am trăiri româneşti, nu pot uita ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. DAR crede-mă, încerc cu disperare şi din răsputeri să îngrop totul, să uit sau să ignor. NU iubesc ţara asta şi nu mi-e ruşine să o afirm. NU iubesc poporul ăsta, iar nimic din ce se întâmplă zi de zi nu mă face să îmi schimb părerea.

  Naţionalitatea ori limba pe care o vorbesc m-au incomodat destul de puţin de-a lungul timpului şi nu încerc să îmi justific eşec...urile sau succesurile (aici merge, că metoda este omologată de o minte luminată) prin asta. Cauzele sunt în principiu personale, aşa că nu are rost să ţi le explic, pentru că nu ai înţelege.

  Ştiu că sunt nişte factori pe care nu îi putem influenţa, dar sincer: MI-E RUŞINE, MI-E SILĂ, MI-E SCÂRBĂ CĂ M-AM NĂSCUT AICI.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu te-am mai citi de mult...fiecare cu ale lui...nici la mine nu e roz treaba, dar eu fac caterinca de tot, desi asta e o sabie cu 2 taisuri, desi uneori sunt catalogat needucat, nesimtit, prost crescut,insa nu ma intereseaza, VIATA e grea, daca o posomoram mai tare va fi mult mai greu de inotat prin ea...

  edi_shrek id-ul meu,te astept sa vorbim pe mess, pt ca apreciez oamenii formatori de idei...
  salut !

  RăspundețiȘtergere