marți, 23 februarie 2010

Crâmpeie de plai

"În urmă cu 5 luni i-a căzut un balcon" (staţi liniştiţi, că nu se dezmembrează nici o divenie autohtonă); "...acum riscă să se prăbuşească cu totul! Este vorba de cetatea de la Râşnov, care mai are doar câteva luni de viaţă şi asta nu este doar dintr-o părere a unui nespecialist ci din punctul de vedere al Ministerului Culturii."
[Sinteza Zilei, 23 februarie 2010]
______________


______________

"Cred că la 99% dintre românii care nu aparţin unei etnii le plac cântecele romilor, le plac nunţile făcute de romi, le place să audă, poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă mă gândesc de la Adi Minune până la oricine, le plac manelele..."
[Traian Băsescu, http://www.antena3.ro/]

"După declaraţia preşedintelui Băsescu referitoare la numărul de români care apreciază manelele, cântăreţul Nicolae Guţă a declarat, pentru Mediafax, că acest stil muzical a cucerit toate vârstele şi că şeful statului s-a aliniat majorităţii"
"Cred că a pronosticat o cifră foarte aproape de adevăr. Peste 90% din ţară se distrează, se simt bine pe acest gen. (...) Dacă manele au reuşit, în ciuda faptului că se spune că suntem fără şcoală, fără cultură, într-un cuvânt, că suntem inculţi, am reuşit, prin textele noastre, să cântăm viaţa de zi cu zi aşa cum e ea şi să ne adresăm oamenilor pe înţelesul lor. Manelele are linii melodice foarte melodioase şi foarte bine gândite ca şi conţinut pe linie melodică. Iar pentru cei care nu iubesc manelele, eu nu am nimic cu nimeni, dar ar trebui să fie lăsaţi în pace şi cei care ascultă manele, să nu mai fie acuzaţi că dacă asculţi manele eşti ţigan"

[Nicolae Guţă, http://www.antena3.ro/]

Mai are rost vreun comentariu??
A, da! COM TU RUMEANIA, LENDUL MANELIŞTILOR ÎMPUŢIŢI! COME TO ROMANIA, THE END OF ALL CHOICE!!!




P.S.: Cel mai probabil, penultimul îndemn va zgândări pe mulţi la fibra patriotismului mioritic. Aş vrea însă să menţionez că mie îmi aparţine doar succinta caracterizare (pe care am făcut-o dăcât din respect şi adoraţie pentru sărmanele specimene), restul fiind doar răstălmăcirea cuvintelor celei mai luminate minţi marinăreşti pe care a dat-o neamul acesta, în toată istoria sa.

Un comentariu:

  1. We are the world, we are the manelari... we are the ones who dangle our golden cross in Bamboo... we have blonde bimbos with louisvuittons attached... it's true we make a better world sa moara familia mea...

    RăspundețiȘtergere