luni, 9 februarie 2015

Brandul Iisus

Aşa ceva???Total emoţionant...mă simt din ce în ce mai liber, cel mai liber şi mai luminos! Sunt Charlie, Războinicul  Luminii!
Şi când te gândeşti că mai dăunăzi strigam sus şi tare cum şi-a ratat religia calea...Na, uite aici credinţă: Mica Biblie pentru bagabonţii de cartier!
Dacă mai ascult de două ori ghiorlăneala asta, mai că-mi vine să-mi confecţionez banere cu versete din Biblie şi alerg pe uliţe, scandând din cap în ritm de hip hop:

El e frumos şi glo-ooooo-rioss
IISUS HRISTOS!! IISUS HRISTOS!! 
E MÂNTUIREAAAAAA....EEEEE-EEEEE!!!! 
IISUS HRISTOS!! IISUS HRISTOS!! 


Mai este ceva de zis?

Hris-TUA-se' DoaMNHE EEE E, am trăit s-o văd şi p-asta! Iisus ca brand de marketing...

P.S.: ştie cineva când apare varianta hard rock - pentru motociclişti? :D

4 comentarii:

 1. Cred ca cei care au scris versurile si linia melodica,au vrut si poate si-au dorit sa transmita ceva,dar din pacate a iesit un mare fiasco.Pop,rap sau rock,daca asta ar ajuta la cunoasterea crestinismului de ce nu?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ştii tu zicala aia cu intenţiile bune...
   Oricum, este foarte amuzant! Nu am mai râs aşa de multă vreme :)) :)) :))

   Ștergere
 2. Ai auzit de spectacolul tinut numit Jesus Christ Superstar?
  Este o opera rock.
  Trebuie sa ne asteptam ca ca sa apara si la noi teme rock cu Iisus Emanuel.

  Daca tinerii din filmele postate de tine ar fi citit Evangheliile Gnostice si Evangheliile Apocrife (din Internet), ar fi inteles misiunea si mesajul lui Iisus si versurile ar fi fost altele.

  Iisus este calea, adevarul si viata, adica este exemplul de OM pe care trebuie sa-l urmam.
  Iisus ne spune ca Imparatia lui Dumnezeu este in noi si ne promite ca si noi putem face minuni ca El, ba chiar mai mari decat El.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am auzit de Jesus Christ Superstar, însă doar aşa, ca titlu informativ. Nu am avut curiozitatea să o urmăresc.
   Despre megahiturile de mai sus: după câte cred, tinerii de mai sus nu cântă de capul lor, ci sunt menbrii unor confesiuni creştine care aşa înţeleg să îţi răspândească învăţătura. De aceea, nu cred că ar fi citit Evangheliile Gnostice sau Apocrife, nu acesta este scopul cântărilor.

   Totuşi, ca demers artistic, rezultatul este hilar....Cel puţin Rechinu' ăla e moartea căprioarei, cu vocea aceea dogită de băiat de cartier trecut prin toate durităţile vieţii, întreruptă din când în când de inflexiuni de influenţă Mihai Trăistariu.
   Din câte ştiam eu, un gen muzical nu se reduce doar la ritmul melodic ci include şi o tematică specifică, apoi o anume vestimentaţie, sau un comportament caracteristic. Ţinând cont de asta şi mai ales de limbajul non-verbal, tinerii de mai sus promovează o struţo-cămilă, nu nişte învăţături serioase.

   Ștergere