luni, 5 aprilie 2010

Să ne bucurăm, deci - Continuum



Să-mi trag pumni după ceafă (ca să nu mă-nnec, desigur) dacă i-am putut vreodată pricepe pe ăştia! Băi, deci: sfârteci mielu', îl umfli, îl beleşti, apoi bagi în tine la drob până îndeşi cu degetul! Cum vine asta?? Spuneţi-mi şi mie, cum vine asta?! Nu te ţine nimeni de gură să nu mănânci dacă îţi place şi ţi se scoală pofta-n maţe, dar cam ce creeeeeer tre' să ai ca să bagi crăpelniţă până pici bolnav la pat?? Junicile de astăzi, vacile de mâine??
La fel cum nu îi pot pricepe pe ăştia care beau şi bravează cu desimea beţiilor! "Am băut aseară...nu mai ştiam nimic de mine! Cui, mangă, lemn, fleoarţă m-am făcut! M-au cărat pe braţe ca pe o lectică imperială, pe onoarea mea". Bă, eşti prost?? Cum dracu' poţi să torni în tine, aşa fără limită?? Nu îţi trebuie cine ştie ce facultăţi şi studii de specialitate, nu ai nevoie nici măcar de nenorociţii ăia de 7 ani de acasă ca să simţi că te ia ameţeala şi să te opreşti! De ce mă-ta mai continui, dacă îţi face rău?? Simţi că te doare capul, simţi că îţi crapă stomacul, da' îndeşi în neştire, apoi stingi seul de ţi se prelinge în bărbiela o băută din aia de neam prost!! Ştiu că e criză, dar chiar în halul ăşta?? Şi hămesit dacă eşti, şi dacă nu ai mai infulecat de la Crăciun, cum pana mea nu te duce dibla să te opreşti?? De ce desfaci cureaua de la bricinari, dar nu eşti în stare să te scoli dracu' de la căcatul ăla de masă??

Ce e aşa senzaţional în a mânca până îţi crapă organu-n tine, ce e atât de splendid în a bea, în a te face muci cu sticla de gât?! Deci serios, nu am capacitatea necesară de a-i înţelege pe imbecilii ăştia!
La fel cum nu pot pricepe care e şmenozeala în a bea tărie! Adică..."Eu nu's orice beţivan ordinar, sunt din ăla cu sânge albastru! Numai rarităţile se desfată cu aşa ceva! Ăsta-i spirt curat, tată! E horincă din aia de prună originală, de la mama ei (da' tac-su n-a parcicipat şi el în actul procreerii???)! Bei un pahar din asta şi dacă nu eşti obişnuit, o iei pe câmpii pe 7 cărări!"
Of, lua-u-ar Gaia de pişoarcă afurisită! Băi oamenilor! Ce e aşa fenomenal să torni pe gât o zeamă şi să îţi ia gâtlegăul foc?? Cum să te mândreşti că îţi faci stomacul şi ficatul pulbere??? Deci, cum aşa ceva?? Explica-ţi-mi şi mie, că neuronul meu e cam somnolent (probabil a mâncat mult, săracul, iar acum e la siestă) şi nu îşi mai face treaba!
Înţeleg că omul mai are poftă şi de ceva băubil (apa rugineşte, SE ŞTIE!), dar chiar în halul ăsta?? Alcolul e în sânge şi sângele-n alcool...

E Paştele...vremea când suntem mai buni, mai cuminţi, mai frumoşi, mai miostivi, mai iubăcioşi...ce frumos! Luăm Lumină pă d-a moaca (tragem Renelu' în piept, sâc!), mâncăm miel, vine Iepuraşul să ne-aducă daruri minunate...hrrrrşşşşt! Stop! Pân-aici! Ce caută urecheatul în toată povestea asta??
Eu am înţeles cu petrecutul în jurul măşii pline cu ouă vopsite, pască, cozonaci, drob şi alte măţărăi de ovină, dar unde pisici se integrează ţopăilă, nu mai pricep! Una-două, cum se face de Paşte, bagi felicitări cu ouă încondeiate şi un iepuraş drăgălaş alături...
Băi! Iepurele se ouă încondeiat?? Că parcă nu aşa stăteau lucrurile în natură, acum câteva sute de ani când am făcut eu şcoala! Dacă nu, atunci ce Mama Ciorilor caută lângă ouă?? Lăsă-mi ouăle-n pace şi marş la treaba ta!
A, stai! Că nu e orice iepuraş drăgălaş! E un pui alb şi scumpic, care se joacă el mititelul cu ce a găsit în coş! Păi zi aşa frate, că acum are sens!

Şi totuşi...de ce tocmai iepure?? De ce nu o căprioară, un elefănţel, un ornitorincuţ (că ăla barem se mai şi oo), sau chiar un aricel micuţel?? Că la fătare, doar toţi puii sunt pufoşei şi scumpici! Nu aşa se spune?? Aveţi vreun fetiş cu iepurele, las că ştiu eu! Are limbuţa mai catifelată ca a jumătăţicii din dotare?? Că dacă nu...care e rolul lui în toată chestia cu crucificatul şi înviatul?? S-a nimerit din greşeală fix pe Golgota şi a fost surprins în iconografia vremii?? Sau...să o iau altfel...Creştinismul se bazează mult pe simbolic şi spiritualitate. Care e transpunerea iepurelui în planul ideilor?? Ce semnifică el care să aibă ceva legătură sau corespondent în realitate?? Ce are el sfinţit spre deosebire de alt animăluţ ouător??

Una peste alta, e clar! Sunt cu totul străin de lumea asta şi de obiceiurile ei! Încă o dată, constat că sunt în plus în viaţa mea! Ce caut eu în ea, că n-am înţeles??

P.S.: Pentru a încheia într-o notă optimistă, vreau să mai văd încă odată reportajul cu hăplăii neamului! Pe cuvânt dacă ăştia nu ne fac cea mai mişto reclamă la landul nostru plin de viermi (şi de ciois, să nu uităm brănduirea).
Cinste lor, cinste lor, cinste campionilor!!! UUUUUiiiiiiiiiiiiiii!!!!!



(Uaaaaaaaaaa...Titan Ice! Aaaaaaltăăă viaţăăăăăăă.....)

4 comentarii:

  1. Oukey, no problem! Dar am o presimţire că ale mele vor fi mai mari şi mai tari. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuuuuuuuuuuu....nici pomeneală de aşa ceva!
    Nu ştiu ce foloseşti tu pentru lubrifiere, dar eu mi le-am frecat cu untură ca să le dea strălucire şi luciu (nu Nicoleta).

    RăspundețiȘtergere