luni, 23 martie 2009

Înger şi/sau Demon

Care este diferenţa dintre “a fi bun” şi “a fi rău”? Cine hotărăşte de care parte a baricadei vom fi pe parcursul vieţii? Se spune că toţi ne naştem nevinovaţi şi cu sufletul pur…atunci ce se întâmplă la un moment dat în viaţă de ne obligă să luăm “HOTĂRÂREA”? Şi odată ce am decis, aşa rămânem pentru totdeauna? Suntem buni/răi şi nu ne mai putem schimba niciodată? Care este linia dintre BINE şi RĂU? Cine o trasează şi cât de groasă este? Unde se termnă Binele şi unde începe Răul?
Ce este un criminal în serie care mai are o scânteie bună în suflet? Mai poate fi el condamnat la moarte? Este o persoană bună şi totuşi este o persoană rea..
Cum se numeşte cineva care omoară un om nevinovat pentru a proteja 1000 de alţi nevinovaţi? Este bun sau rău? Merită acuzat de crimă, sau decorat pentru vitejie?
Se spune că într-o fiinţă umnă, cele 2 concepte pot coexista. Şi că ele te ţin în viaţă. Dar cum se numeşte cineva care nu este nici bun, nici rău? Înăuntrul lui totul este mort, totul este cenuşă. Nu are putere să mai iubească, dar nici nu poate să urască. El doar este. Atât. Fără vise, fără speranţe, fără credinţă…Un hău negru şi adânc de durere, învelit de carne…Carne care respiră, merge, vorbeşte, şi doar aşteaptă să fie uscată de soare sau să putrezească….O astfel de persoană mai poate fi numită Fiinţă Vie?
Ce înseamnă “a fi viu”? A ieşi cu prietenii vineri seara la discotecă, a te distra, a călători, sau a simţi totul prin prisma sentimentelor? A iubi, a dori, a spera….Veţi spune că asta depinde de persoană, pentru că fiecare înţelege altfel viaţa. Dar ce îi determină să ia aceasta decizie? Ce trebuie să se întâmple ca să putem hotărî? Şi cum se numeşte cineva care nu alege nici una dintre căi? Se mai poate numi Viu?
Cum se numeşte o persoană care a fost predominant bună, dar ceva de pe parcursul vieţii a determinat-o să îşi schimbe hotărârea? Acum este predominant rea; totuşi, ar vrea să redevină ce a fost, însă nu mai poate. Există ceva care să denumească genul acesta de om?

4 comentarii:

  1. Super tare ce ai scris.
    Tine-o tot asa si mergi inainte cu tupeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnu' anonim numaru 2, cu respect va zic asha dupa mine ca sunteti mai prost decat cel pe care ati incercat sa-l descrieti flegmatic...din moment ce iti pierzi vremea sa citesti ceva ce nu iti place esti un dobitoc, daca nu poti sa completezi ceea ce a scris el mai sus si nu ai o idee mai buna pentru un blog, iara esti un dobitoc. Tu ai citit ce scrie acolo? Fiecare intelege viata cu vrea si fiecare o vede cum are are pofte, daca are. Daca nu-ti place si te deranjeaza, nu-ti mai pierde vremea cu lucruri pe care le consideri insignifiante, ca in alea 2 minute in care te-ai chinuit sa batjocoresti pe baiatu asta puteai sa citesti o carte, daca stii sa citesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt anonim nr 2: Sa iti fie rusine pt ce ai putut sa scri!!! Daca e cineva frustrat sau cu probleme psihice, acela probabil esti TU!! Modul in care ai scris lasa multe de gandit...cultura ta e de ultima speta..mai educa-te si apoi sa-ti permiti sa scrii ceva despre un om si munca lui!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Comentariul "Anonimului nr. 2" a fost şters, pentru că asemenea murdării verbale şi morale nu merită să apară pe acest blog. Şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru postările unde apare senzaţia că lipseşte vreun comentariu...Vă rog doar să nu aveţi impresia că nu vreau să fiu criticat; chiar îmi doresc accest lucru, dar nu vreau ca în conţinutul eventualelor comentarii (de laudă sau dezaprobare)să apară cuvinte licencioase sau injurii grosolane la adresa mea sau a altora. Vă mulţumesc pentru înţelegere.

    RăspundețiȘtergere